2012. nov 16.

F1 Webber szerint bosszantó a jelenlegi dobogós ceremónia

írta: FormaNet
F1 Webber szerint bosszantó a jelenlegi dobogós ceremónia

A Red Bull Racing veterán pilótája, Mark Webber nem tetszésének adott hangot a dobogós ceremónia idei újításaival kapcsolatban. Az ausztrál szerint ez a pár perc csakis a top3 pilóta ünnepléséről kellene, hogy szóljon. Mindemellett a néhány helyszínen elektronikusan megjelenített zászlók is kiverték nála a biztosítékot, az olykor elhangzott trágár szavakról pedig egyszerűen csak úgy véli, ekkora adrenalinszint mellett olykor elkerülhetetlen, hogy elhangozzanak ezek a szavak.

mark webber.jpg  

Idén Silverstone-ban volt az első alkalom, hogy a dobogósokat ott, a közönség előtt interjúztatták, és mivel akkor éppen Mark Webber győzött, így ő volt az első, aki futamgyőztesként megtapasztalhatta ezt az újdonságot. A 36 esztendős pilóta egyáltalán nincs elragadtatva az ötlettől, és ennek az austini paddockban adott interjúban hangot is adott.

"Nyilván ez egy új formátum... Határozottan nem voltam lenyűgözve Silverstone-ban attól, hogy még vagy ezer firkász ott volt fent. Úgy gondolom, hogy a dobogón csakis a versenyzőknek kellene fent állniuk, és senki másnak. Ez egy egyértelmű ünneplése kellene, hogy legyen annak, amit aznap elértek. De, hogy mindenki ott ácsorog előttük, amikor azt az öt percet ki akarják élvezni, az engem feldühített.”

A másik idei újítás, hogy a dobogósok mögötti nemzeti zászlót néhány helyen elektronikus megoldással jelenítik meg, és ez szintén nem tetszik a szókimondó red bullosnak.

„Igazi zászlók kellenek. Az elektronikus zászló pocsék. Igazi zászlókra van szükség, amik a szélben lengedeznek.”

Az abu dzabi dobogós interjúk során történt kellemetlen esetről az egyik érintett, Sebastian Vettel csütörtökön úgy nyilatkozott, hogy véleménye szerint túlzottan felfújták a dolgot, de egyébként nem gyakran szokott trágárkodni, így számára nem lesz nehéz betartani az FIA figyelmeztetését. Webber szerint elkerülhetetlen, hogy a versenyzők száján olykor kicsússzanak nem éppen oda illő szavak, hiszen az interjúk pár perccel a leintés után készülnek, amikor a pilótákban még bőven tombol az adrenalin.

000 facebook_banner.jpg

„A káromkodás soha nem fog eltűnni. Sosem fog távol kerülni tőlünk. Tele vagyunk adrenalinnal, és izgatottak vagyunk. Éppen akkor vagyunk túl egy hihetetlen nagydíjon, legalábbis az esetek többségében, szóval néha előfordulhat, hogy nem a megfelelő szavak jönnek elő, de most már ezt is szem előtt kell tartanunk. Ez egy másik olyan része a hétvégének, amire majd figyelni kell.” 

FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

forma-1 mark webber formula-1 dobogós ceremónia