2012. nov 17.

F1 Webber: A rajtrács bal oldala egy vicc

írta: FormaNet
F1 Webber: A rajtrács bal oldala egy vicc

Amíg Jenson Button az austini pálya tulajdonságaival kapcsolatban csütörtökön még azt fejtegette, hogy talán a második rajtkocka kifizetődőbb lehet, mint a pole pozíció, addig Mark Webber úgy véli, a páros szám, azaz a rajtrács bal oldala elég vicces lesz.

webber - austin.PNG  

Mark Webber a péntek délután edzésen második helyen zárt csapattársa, Sebastian Vettel mögött, és bár – a többséghez hasonlóan - az ausztrálnak is nagyon tetszik az új létesítmény, de mindenképpen szeretne a rajtrács jobb oldaláról indulni, mert véleménye szerint a másik oldal meglehetősen hátrányos helyzetből vág majd neki a vasárnapi küzdelemnek.

„Úgy vélem, a rajtrács bal oldala egy vicc, és ha tudsz, akkor inkább a jobb oldalra akarsz kerülni, vagyis a pole-ba, vagy a harmadik, ötödik helyre, és így tovább. Ez lesz az elsődleges dolog, és aztán azt hiszem az első kanyar kicsit olyan lesz, mint Spában a La Source."

000 facebook_banner.jpg

A 19-es gyorskanyar több pilótát is megtréfált, köztük Webbert is, de az ausztrál szerint ezek a hibák  csak részben vezetői bakik, leginkább azonban arról van szó, hogy a pilóták a tapadást próbálgatták, és a csúszós pályán olykor túl merészen.

„A pálya nagyon nagyon csúszós volt, ezért néha úgy tűnhetett, mintha amatőrök lennénk, de mi csak a tapadás javulását néztük, és ezért történt ennyi hiba. Mókás volt. Nyilván ez egy új kihívás számunkra, ami elég megterhelő, és olykor kicsit frusztráló, mert szeretnénk minél gyorsabban megtanulni, de végül azt hiszem egy szép, tiszta pénteki napunk lett.”

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 austin mark webber formula-1