2012. nov 18.

F1 Alonso szerint még mindig bármi megtörténhet

írta: FormaNet
F1 Alonso szerint még mindig bármi megtörténhet

Az Amerikai Nagydíj szombati időmérőjét követően Sebastian vettel legfőbb, és jelenleg már csak egyetlen kihívója, Fernando Alonso igen nehéz helyzetbe került. A kiábrándító kvalifikációs teljesítmény rendkívül megnehezíti a Ferrari világbajnokának a dolgát, ám a spanyol továbbra is igyekszik optimistán hozzá állni a mai versenyhez, és úgy gondolja, még bármi megtörténhet.

Alonso Austinban.jpg

Alonso tegnap az időmérő harmadik szakaszában csak szenvedett az F2012-essel, és végül a kilencedik helyre elegendő időt sikerült megfutnia. Romain Grosjean büntetése miatt azonban egy hellyel előrébb került, így a nyolcadik rajtkockából vághat neki az első austini futamnak, ami ráadásul a rajtrács rosszabbik, porosabb oldala.

Alonso azonban a tőle megszokott optimizmussal, és küzdeni akarással várja a versenyt.

„Tudtunk, hogy egy bonyolult hétvége lesz, és egyértelmű, hogy túlzottan lassúak vagyunk, és túlzottan is hátulról indulunk” – nyilatkozta az idén három futamgyőzelmet szerző spanyol, aki azért hozzá tette ismét: „Azt kell megint mondanom, a pontokat mindig a verseny végén osztják.”

„A célunk továbbra sem változott, és ez még mindig lehetséges, vasárnap bármi megtörténhet. A határon fogjuk nyomni, ezt tesszük mióta elkezdődött az idei szezon, versenyről versenyre.”

A Ferrari tempója a három szabadedzésen ígéretesnek tűnt, ám végül nem sikerült az időmérőre a gumikból kihozni a szükséges tapadást, és ezzel együtt a megfelelő teljesítményt az új pályán, ami ez sokba került a maranellói gárdának.

„A kiábrándító időmérő nehéz helyzetbe hozott minket a bajnokság szempontjából, főleg, hogy legfőbb riválisunk a pole-ból indulhat” – nyilatkozta a Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali.

„A legnagyobb probléma az abroncsok teljesítményéhez köthető, de azért tegyük egyértelművé, hogy a felelősség a mienk, hiszen mindenki számára ugyanazok a gumik állnak rendelkezésre.”

„Gyakran mondjuk, hogy a számolás (pontok) vasárnap délután lesz. Egyértelmű, hogy nem túl pozitívak a kilátásaink, de tisztában vagyunk azzal is, hogy a versenyen eltérő lehet a helyzet.”

000 facebook_banner.jpg

Alonso és Vettel is az érkezésük óta igyekeztek minél jobban megismerni az új pályát, ám minden bizonnyal maradtak még ismeretlen területek mindkét pilóta számára. A siker kulcsa egyfelől az lehet, hogy a tisztább íven kell autózni, és megtalálni az új pálya azon pontjait, ahol lehetőség nyílik az előzésre.

Vettel erről így beszélt az időmérő után: „Holnap meg fogjuk találni. Ez viszont nehéz lesz, és azért lesz nehéz, mert még nem jártam itt.”

Alonso számára életbevágóan fontos, hogy megtalálja ezeket a pontokat, hiszen amennyiben Vettel győzni tud, számára minimum a negyedik hely szükséges ahhoz, hogy életben tartsa világbajnoki reményeit a Brazil Nagydíjra.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

ferrari forma1 austin fernando alonso formula1 amerikai nagydíj