2012. nov 18.

F1 Räikkönent is meglepte kissé a Lotus időmérős tempója

írta: FormaNet
F1 Räikkönent is meglepte kissé a Lotus időmérős tempója

A Lotus számára igen nehezen indult az első austini versenyhétvége, miután a szabadedzéseken egyik pilótának sem sikerült még a top tízbe elegendő időt sem autóznia. Az enstone-i istálló finn klasszisának egy 14., egy 11., és egy 13. hellyel kellett beérnie a három szabadedzést, ám Räikkönen már akkor úgy nyilatkozott, hogy a pálya felületének javulásával jelentősen nőhet az E20 tempója. Ennek ellenére a 2007-es világbajnokot is meglepte kissé az autó időmérőn mutatott formája.

Kimi Austinban meglepődött.jpg

Romain Grosjean a negyedik, míg Kimi Räikkönen az ötödik helyet szerezte meg a szombati kvalifikáción, ám a francia versenyző öt rajthelyes büntetést kapott váltócsere miatt, így a mai versenyen Kimi indulhat a második sorból, Mark Webber mellől.

Az Abu Dzabi Nagydíj győztese a szabadedzéseken folyamatosan gumiproblémákkal küzdött, az új aszfalton egyszerűen nem tudta megfelelő munkára bírni az abroncsokat. Ennek ellenére nem aggódott, és a gyakorlásokat követően elmondta, az aszfalt felületének javulása sokat segíthat az autója sebességének javulásában. Az időmérő igazolta a finn állítását.

„Úgy gondolom, néhány versenyen nehéz az autót megfelelő működésre bírni, és főleg a gumikat nehéz munkára fogni” – nyilatkozta Räikkönen az időmérőt követően.

„Valójában sokkal nehezebb időmérőt vártam, de szerencsére sikerült jobban felmelegíteni a gumikat, és azok így jobban működtek.Ez még nem a 100 százaléka annak, amit akartunk, de ahhoz képest, amilyen nehezen kezdődött, egészen jó.”

000 facebook_banner.jpg

A finn klasszis elismerte, hogy Grosjean büntetése nem feltétlenül kedvező a számára, annak ellenére sem, hogy így egy hellyel előrébb indulhat, mert a rajtrács negyedik helye a porosabb oldalon van.

„Valószínű, hogy inkább az ötödik helyről lenne jó indulni, de ha jól sikerül a rajt, remélem nem veszítek túl sok pozíciót.”

Kimi csapattársa, Romain Grosjean is elégedett volt az autó időmérőn nyújtott teljesítményével.

"A srácok fantasztikus munkát végeztek a harmadik szabadedzés és az időmérő között, mikor kicserélték a sebváltót. Valóban nagyon szoros volt” – nyilatkozta a francia pilóta.

Jó, hogy képesek voltak ezt megtenni, és bár elveszítettük a harmadik szabadedzés felét, végül sikerült visszazökkennünk, és csak menni. az hiszem, egészen jó napunk volt. Jó, hogy az időmérőn sikerült visszatérnünk a mezőny elejére.”

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

lotus forma1 austin kimi raikkönen formula1 amerikai nagydíj romain grosjean