2012. nov 21.

F1 A McLaren elismeri, elherdálta az idei bajnoki esélyeket

írta: FormaNet
F1 A McLaren elismeri, elherdálta az idei bajnoki esélyeket

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh úgy véli, Lewis Hamilton még most is harcban lenne a világbajnoki címért, ha a csapat képes lett volna kihozni a maximumot az idei autóból. A wokingiak vezetője nem tagadja, számos területen hibáztak, de jelenleg mindenki arra fókuszál, hogy az austini lendületet továbbvigyék, és a csapat egy tökéletes futammal vágjon neki a téli felkészülésnek. Ugyanez a célja Lewis Hamilton, aki a legszebb búcsúajándékkal, egy futamgyőzelemmel szeretné lezárni mclarenes korszakát. 

lewis hamilton - austin.jpg  

Az idei szezon elején mind Jenson Button, mind pedig Lewis Hamilton értékes pontokat veszített a kerékcserék során elkövetett bakik miatt, míg a szezon hajrájában, Hamilton két alkalommal is (Szingapúrban és Abu Dzabiban) is az élről volt kénytelen kiállni műszaki probléma következtében.  A szezon korai szakaszában elkövetett hibák, és a későbbi megbízhatósági problémák miatt Lewis 2012-es világbajnoki álmai egy ideje már szertefoszlottak. A brit azonban az elmúlt hétvégén a pályán győzte le a bajnokság éllovasát, Sebastian Vettelt, ami a csapatfőnök, Martin Whitmarsh szerint bebizonyította, hogy a csapatban egész évben benne volt a potenciál, de a hibák sajnos nagyon sokba kerültek.

„Jobbak és erősebbek vagyunk, ha kevesebbet hibázunk. Sok lehetőségünk volt ebben az évben, de valójában nem tudtuk kihasználni azt a potenciált, ami benne volt a csapatban. Tanulni fogunk belőle, és jövőre erősebben térünk vissza, de jelen pillanatban arra összepontosítunk, hogy néhány nap múlva Brazíliában megpróbáljuk megnyerni a versenyt.”

Arra a kérdésre, hogy Lewis Hamilton Abu Dzabiban és Amerikában mutatott formája valóban azt mutatja-e, hogy képes lett volna bajnoki címet szerezni, a szakember a következőt felelte:

„Meg lehetett volna, de már felesleges ezen rágódni. Alul teljesítettünk. Számos területen nem végeztünk elég jó munkát, de van egy gyors autónk, és ez már egy jó eredmény. Néhány dologban fejlődtünk, de nem olyan mértékben, ahogy az szerettük volna. Mindenben javulnunk kell, és a tél folyamán erre fogunk törekedni, hogy a következő évben egy különleges szezonunk legyen.”

Ami a szezonzáró bajnoki csatát illeti, Whitmars reméli, hogy egy izgalmas küzdelmet láthat majd a nagyközönség.

„A Formula-1-es világbajnokság nem is kérhetne különlegesebb helyszínt egy bajnoki cím eldöntéséhez, mint a dimbes-dombos interlagosi versenypálya. Idén kevés a teljesítménybeli különbség Sebastian és Fernando között, szóval reméljük, hogy egy fair és izgalmas küzdelmet láthatunk majd vasárnap.”

Lewis Hamilton Amerikában gondoskodott arról, hogy a fent említett bajnoki aspiráns végső összecsapására Interlagosban kerüljön sor, és a brit most is a futamgyőzelemért akar harcba szállni, hiszen szeretne a lehető legtökéletesebb eredménnyel elbúcsúzni csapatától.

000 facebook_banner.jpg

„Brazíliában volt néhány különleges versenyem a McLarennél töltött idő alatt, és ezen a hétvégén több okból is nagyon nagy verseny következik számomra. 2007-ben itt majdnem megnyertem a címet, majd 2008-ban az utolsó kanyarban sikerült ezt elérnem, 2009-ben pedig úgy vezettem, mint egy őrült, hogy felérjek a dobogóra. Viszont még sosem nyertem itt, és ez alkalommal ez lesz a célom. Mivel ez lesz az utolsó futamom a McLaren kormánya mögött, ezért megesküszöm az egész csapatnak, hogy minden egyes körben mindent bele fogok adni. A múlt heti austini győzelem életem nagy versenye volt, és Brazíliában is szeretnék nyerni, hogy tökéletes búcsút vegyek a csapattól.”

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 mclaren lewis hamilton martin whitmarsh formula-1