2012. nov 21.

F1 Massa javuló formája nagy segítség lehet a bajnoki fináléban

írta: FormaNet
F1 Massa javuló formája nagy segítség lehet a bajnoki fináléban

Felipe Massa legutóbb az Amerikai Nagydíj hétvégéjén bizonyította, nem csak jó csapatjátékos, de a szezon első felében történő gyengélkedésén is túltette magát, és képes egy top pilótától elvárható eredményt szállítani. A brazil a hétvégén hazai versenyére készül, ahol eddigi legutolsó futamgyőzelmét aratta, még 2008-ban, amikor csak egy hajszállal maradt le a világbajnoki cím megszerzéséről. A 31 esztendős brazil célja most nyilván nem egy újabb dicsőség lesz, sokkal inkább az, hogy ha lehetősége adódik, hozzásegítse Fernando Alonsót a világbajnoki címhez, mint ahogy azt tette 2007-ben, Kimi Räikkönen csapattársaként. A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domaneicali továbbra sem tagadja, számít a brazil segítségére.

felipe massa.PNG  

A Ferrari elsőszámú pilótájának, Fernando Alonsónak Brazíliában nagy szüksége lehet a hazai pályán rendszerint jól teljesítő Felipe Massa segítségére, hiszen ha a spanyol nyerne, Sebastian Vettelnek akkor is az ötödik-, vagy annál hátrébb kell végeznie ahhoz, hogy a Ferrari történelmének 16. egyéni világbajnoki címét ünnepelhesse.

Massa egyre jobb formája jelentős lökést ad a maranellói gárdának ahhoz, hogy ezt a nem éppen könnyű feladatot végrehajtsa, és ha a helyzet úgy hozza, a brazil - Kimi Räikkönen után - újabb csapattársát segítheti hozzá a világbajnoki trófeához. Így látja ezt a Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali is, aki azzal számol, hogy Massa létfontosságú szerepet tölthet be a bajnoki fináléban.  

„Egész hétvégén nagyon jól vezetett, és ez egy olyan dolog, ami Brazíliára előretekintve nagy pozitívum, mert mindkét pilótánknak egy igazán jó versenyt kell futnia ahhoz, hogy megelőzzük Vettelt, és megnyerjük az egyéni világbajnoki címet.”

„Minden lehetséges, és bármi megtörténhet. Számunkra most az a legfontosabb, hogy nyugodtak és koncentráltak maradjunk, keményen dolgozzunk, és kihozzuk magunkból a maximumot. Ha pedig Sebastian nyer, akkor gratulálni fogunk neki."

000 facebook_banner.jpg

Alonso bajnoki esélyei

Fernando Alonso lesz a 2012-es világbajnok, ha:

- nyer, miközben Vettel ötödik, vagy annál hátrébb végez

- második helyen ér célba, miközben Vettel nyolcadik helyen, vagy annál hátrébb ér célba

- harmadik helyen ér célba, miközben Vettel maximum egy pontot szerez. 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

ferrari forma-1 brazil nagydíj felipe massa interlagos formaula-1