2012. nov 21.

Kiss Pál Tamás újra WSR 3,5-ös teszten bizonyíthat

írta: FormaNet
Kiss Pál Tamás újra WSR 3,5-ös teszten bizonyíthat

Csütörtökön és pénteken újra Spanyolországban lesz jelenése hazánk elsőszámú formulaautó-versenyzőjének, Kiss Pál Tamásnak, aki a hungaroringi és a barcelonai versenyhétvége, valamint a barcelonai teszt után ezúttal a Motorland Aragón versenypályán vezetheti a BVM Target Racing 530 lóerős autóját, a World Series by Renault 3,5 idei utolsó kollektív tesztjén.

kiss pal tamás wsr.PNG  

A 21 éves magyar tehetség eddig folyamatos fejlődést és egyenletes jó teljesítményt mutatott a bivalyerős, DRS-sel (menet közben állítható hátsó szárnnyal) is felszerelt együléses fenevaddal, és a mostani kétnapos teszten újabb lépéseket tehet afelé, hogy jövőre ebben, a Formula-1 egyik közvetlen előszobájának számító sorozatban folytassa pályafutását.

„Jó hírem van: Barcelona után egy újabb kétnapos teszten vehetek részt az olasz BVM Target Racing színeiben, ezúttal a Motorland Aragón versenypályán, a World Series by Renault 3,5 literes csúcskategóriájának idei utolsó kollektív tesztjén” – számolt be a jó hírről Tamás, majd hozzátette: „Nagyon örülök ennek a lehetőségnek, hiszen ahogy legutóbb, úgy most is csak ki kell mennem és vezetnem, semmit nem kell fizetnem a csapatnak. Szeretnének néhány új beállítást kipróbálni az autón, és megtisztelő, hogy ismét engem kértek fel erre a közös munkára.”

000 facebook_banner.jpg

„Az, hogy pontosan mennyit fogok menni, az igazából a csapaton múlik. Az első napot biztosan végig fogom vezetni, de a második napon már lehet, hogy csak délelőtt fogok menni, ezt majd meglátjuk. Nem lesz egyszerű dolgom, mivel az aragóniai pályán eddig még nem jártam, ezért az lesz a célom, hogy minél előbb megtanuljam a pálya vonalvezetését. Ez alatt nem azt kell érteni, hogy tudom, mikor merre kell kanyarodni, hanem azt, hogy abszolút a határon tudok autózni. Arra számítok, hogy a szerda délelőtt még nagyrészt a tanulással telik majd, délután viszont már szeretnék odapörkölni kicsit a többieknek” – árulta a 21 éves miskolci pilóta.

„Remélem, hogy a jövőm szempontjából is profitálok majd ebből a tesztből. Alapvetően már az pozitívum, hogy ott lehetek, és megmutathatom magam a csapatfőnököknek, persze igyekszem majd minél gyorsabb köröket is futni. Több csapat is megkeresett a barcelonai versenyhétvége óta, csütörtökön és pénteken pedig újra a versenypályán tehetek az jövőm előmozdítása érdekében” – mondta el végül Kiss Pál Tamás.

Forrás: Borbás Bálint – P1race.com

Fotó: Paolo Pellegrini

Szólj hozzá

wsr kiss pál tamás