2012. nov 23.

Raikkönen Brazíliában megkoronázhatja sikeres F1-es visszatérését

írta: FormaNet
Raikkönen Brazíliában megkoronázhatja sikeres F1-es visszatérését

Kimi Raikkönen idei visszatérése a Lotusszal már eddig is egyértelműen sikertörténet. Amennyiben a finn pilótának a Brazil Nagydíjon is sikerül célba érnie, az csak megkoronázza idei szereplését, hiszen a Formula-1-ben 2008 óta nem történt olyan, hogy egy pilóta minden egyes versenyen célba érjen.

Kimi a dobogón.jpg

A száguldó cirkuszban utoljára 2008-ban, Nick Heidfeldnek sikerült az a bravúr, hogy a szezon összes versenyén megláthatta a kockás zászlót. A német pilóta akkor a BMW-nél érte el ezt a figyelemreméltó eredményt. 

Kimi Räikkönen ezt a rekordot készül most elérni Brazíliában, melynek külön értéket ad, hogy a 2007-es világbajnok két év ralizást követően, a visszatérő szezonjában érheti ez el, ráadásul jelenleg úgy áll a pilóták pontversenyének harmadik helyén, hogy idén csupán egyetlen versenyen, a Kínai Nagydíjon nem szerzett pontot. Ez azt is jelenti, hogy zsinórban 16 versenyen végzett eddig pontszerző helyen, ami mindenképpen azt mutatja, hogy az enstone-i alakulat, és a finn klasszis rendkívül egyenletes teljesítményt tudhat maga mögött az idei szezonban.

„Ez a rekord azt mutatja, hogy a csapat képes volt  egy megbízható autót építeni, és pedig tudtam hogyan kell azt vezetni.”

000 facebook_banner.jpg

„Szeretem a versenyzést, ezért jó dolog mindent megtenni a pályán, hiszen senki nem szereti idő előtt befejezni a versenyt."

"A szezon utolsó fordulója azt jelenti, hogy ez az utolsó esély arra, hogy még egy darabig élvezzük ezt az érzést. Ez az, amit egy pilóta szeret – felvenni a sisakot, és beülni az autóba. Minden alkalommal, amikor kocsiba ülök, a győzelemért akarok harcolni, ami azt jelenti, hogy Brazíliában szeretnék egy jó eredményt ünnepelni a csapattal. Ez lehetővé tenné, hogy a lehető legjobb érzéssel induljunk neki a télnek, és a következő szezonnak”- nyilatkozta a minap Räikkönen a csapat brazíliai futamelőzetesében. 

A finn klasszissal (több pilótához hasonlóan) a napokban készült egy különleges interjú (erről itt olvashattok) ahol három kérdésre is ugyan azt a választ adta: „Soha ne add fel.”

A kérdések így szóltak:

Mi volt a legértékesebb lecke az életedben?

Ha fiatalabb önmagadnak adhatnál tanácsot, mi lenne az?

Mi a legjobb tanács, amit valaha kaptál?

Az idei év egyértelműen bizonyította, hogy Kimi Räikkönen nem véletlenül válaszolta három alkalommal is ugyan azt, hiszen a finn pilóta 2012-es eredménye önmagáért beszél.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

lotus forma1 nick heidfeld kimi raikkönen formula1