2012. dec 30.

Newey: Az F1-ben semmire nincs garancia

írta: FormaNet
Newey: Az F1-ben semmire nincs garancia

A Red Bull Racing idén zsinórban harmadjára hódította el mindkét bajnoki trófeát, amire a Formula-1 történelmében eddig csak a két legpatinásabb alakulat, a Ferrari és a McLaren volt képes. Mivel 2013-ra alapvető műszaki változásokkal nem kell számolni, így az energiaitalosok nyilvánvalóan az egyik legesélyesebb istállóként vághatnak neki a következő szezonnak, ezzel együtt a főtervező, Adrian Newey, és a csapatfőnök, Christian Horner is arra figyelmeztet, hogy a királykategória legjobbjának lenni korántsem annyira egyértelmű.

newey - horner.jpg

A 2012-es szezon utolsó néhány versenye kicsit a 2011-es hatalmas Red Bull fölényre emlékeztetett, és a kezdeti nehézségek után ismét az Adrian Newey által tervezett RB8-asok voltak a leggyorsabbak. Ennek tükrében az alakulat optimista lehet a jövő évi szezonkezdést illetően, ám  Red Bull zseniális főtervezője, és egyben technikai igazgatója, Adrian Newey nem veszi készpénznek, hogy csapata egészen biztosan képes lesz fenntartani dominanciáját a 2013-as idényben.

„Erősen zártuk le a szezont, de mindez semmire sem garancia. Tudjuk, hogy mit szeretnénk elérni a tél folyamán, de arról fogalmunk sincs, hogy a többiek mit fognak elérni. Majd Melbourne-ben fog kiderülni, és éppen az a nagyszerű a Formula-1-ben, hogy semmit nem lehet biztosan tudni” – vélekedett Newey.

000 facebook_banner.jpg

A csapatfőnök, Christian Horner sem gondolja, hogy három konstruktőri-, és ugyanennyi egyéni bajnoki cím után hátra lehet dőlni, és várni a negyediket, mert többek között a 2012-es szezonból is rengeteg tanulnivaló volt, amit a csapat igyekszik kamatoztatni 2013-ban.

„Azt hiszem, egy erős csapatnak is mindig van mit tanulnia. Ebben az évben sok leckét vettünk az órákon, és alkalmaznunk kell őket. Úgy gondolom, a csapatunk egyik erőssége az, hogy sosem vagyunk elégedettek, és függetlenül attól, hogy mérnökökről, technikusokról, vagy a különböző osztályokon tevékenykedő emberekről van szó, mindannyian azt vizsgáljuk, hol tudnánk még javulni, és mi az, amit még tanulhatnánk. Azt hiszem, ez a szellemiség és ez a vágy tartott minket az élen az elmúlt három évben” – méltatta csapatát Horner. 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

 

Szólj hozzá

forma-1 red bull christian horner adrian newey formula-1