2013. jan 09.

F1 Ross Brawnt hibáztatják az elmúlt három év kudarcai miatt

írta: FormaNet
F1 Ross Brawnt hibáztatják az elmúlt három év kudarcai miatt

A Mercedes elmúlt három éve, néhány apró sikertől eltekintve igencsak rossz fényt vet az istállóra, és a német konszernre egyaránt. Sokan, sokféleképpen próbálták és próbálják most is magyarázni a kudarcok okait, technikai és személyi problémák vonatkozásában. A német Motorsport Szövetség elnöke, Hans-Joachim Stuck egyértelműen a csapatfőnököt, Ross Brawnt teszi felelőssé a sikertelenség miatt.

Brawnt hibáztatják a kudarcokért.jpg

Az egykori F1-es pilóta, Hans-Joachim Stuck (aki 1974-79 között versenyzett a király-kategóriában, és a Brabham színeiben két harmadik helyet szerzett) megvédte az év végén leköszönő Norbert Haugot, ugyanakkor igen éles kritikát fogalmazott meg a Ferrarinál még sikert sikerre halmozó Mercedes csapatfőnökkel, Ross Brawnnal szemben.

A szakember a Speedweeknek így nyilatkozott: „Egyedül Brawn a felelős a (Mercedes által) az F1-ben elkövetett hibákért. Az autó egyszerűen nem volt elég gyors. A McLaren egyértelműen bizonyította a Mercedes motor képességeit. Még egy olyan kis csapat, mint a Force India is jól futott…a Mercedes motorok nagyon sikeresek.”

Sokan úgy gondolják, a Mercedes motorsport alelnöke, Norbert Haug az elmúlt három év kudarcai miatt távozott pozíciójából, és egyesek őt teszik meg bűnbaknak annak ellenére, hogy az elmúlt évtizedekben rengeteget tett a Mercedes és a cég motorsport eredményeiért. A német Motorsport Szövetség elnökének azonban egészen más a véleménye.

„Norber Haugh távozása nagy veszteség a motorsport számára. Hiszen nem ő volt az, aki tervezte az autót. az autóért a csapat főnöke, Ross Brawn volt a felelős. Haug volt az, aki a Mercedest ismét feltette a motorsport térképéra a DTM, és az F1-es projekt által.”

000 facebook_banner.jpg

Norbert Haug tavaly év végén távozott a Mercedestől, közös megegyezéssel, miközben Niki Lauda érkezett a csapat vezetésébe, azt követően, hogy Lewis Hamiltonnal szerződést kötöttek. A McLarentől Schumacher helyére érkező brit pilóta többször is hangsúlyozta, hogy mindent meg fog tenni azért, hogy a Mercedes top csapattá váljon, ám hogy ez sikerül-e a 2008-as világbajnoknak, még a jövő zenéje. A paddockban mindenesetre többen is kételkednek ebben, egy azonban bizonyos - ha továbbra is folytatódik az ezüst nyilak mélyrepülése, az már a legendás Ross Brawn számára sem maradhat következmények nélkül.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

 

Szólj hozzá

mercedes forma1 lewis hamilton formula1 norbert haug ross brawn Hans-Joachim Stuck