2013. jan 16.

F1 A Ferrari szópárbaj helyett a pályán akar választ adni kritikusainak

írta: FormaNet
F1 A Ferrari szópárbaj helyett a pályán akar választ adni kritikusainak

A Scuderia Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali egyértelművé tette, hogy csapata a pályán szeretne választ adni Helmut Marko azon kritikájára, hogy Fernando Alonso túlságosan is sokat foglalkozik a pályán kívüli dolgokkal, és talán ez is kicsit megkönnyítette Sebastian Vettel dolgát a bajnoki csatározásban.  Mindemellett a csapatvezető újra kizárta annak lehetőségét, hogy a háromszoros világbajnok, Sebastian Vettel a jövőben Fernando Alonso csapattársa legyen a tűzpiros versenyautóban.

domenicali_1.JPG

 

Az olasz istálló elnöke, Luca di Montezeomolo nemrégiben kijelentette, hogy valóban érdekli a rendkívüli tehetséggel megáldott Sebastian Vettel, és reméli , a német bajnok egyszer a Ferrarinál fog kikötni. Az elnök azonban azt is hozzátette, hogy mindez csakis abban az esetben jöhet számításba, ha Alonso visszavonul (vagy legalábbis elhagyja a Ferrarit). Montezemolo nyilatkozatától függetlenül továbbra sem szűnnek meg azok a spekulációk, hogy Vettel talán hamarabb is megérkezhet Maranellóban, és ez a téma természetesen a Ferrari év eleji  Wrooom elnevezésű médiaeseményén is szóba került.  A csapatfőnök, Stefano Domenicali újra leszögezte, egy Alonso-Vettel párosítás nem lenne túl nyerő ötlet.

„Mindig is mondtam - és azt hiszem ezt már az elnök, Luca di Montezemolo is megerősítette -, hogy egy álomcsapat, és egy igazán rendkívüli dolog lenne, abban az esetben ha jól kezelik a helyzetet, és minden jól működik” – mondta a Vettel körüli spekulációkkal kapcsolatban a csapatfőnök.

„Úgy gondolom, most nem ez a célunk. Maximalizálnunk kell a csapat teljesítményét, így nagyon óvatosnak kell lennünk. Nem csak az F1-ben, de minden sportra igaz, hogy ha saját magad köré akarod gyűjteni az összes legjobb embert, az károsabb lehet, mint amennyi pozitívummal jár. Szóval egyelőre ez nem célunk.”

Domenicali nem hagyta szó nélkül a Red Bull főtanácsadója, Helmut Marko nemrégiben tett megjegyzését sem, mely szerint a spanyol pilóta a kelleténél többet foglalkozik a pszichológiai hadviseléssel, és egyéb, pályán kívüli dolgokkal, és Sebastian Vettel erőssége éppen abban rejlik, hogy mindezt ki tudja zárni. A Ferrari csapatfőnöke maximálisan elégedett a spanyol bajnok munkájával, és reméli, Alonso idén csattanós választ ad majd az ilyen és ehhez hasonló kritikákra. 

„Őszintén szólva úgy vélem, Fernando rendkívül nagy figyelmet fordít a teljesítményre, de mint mindig, egyesek szeretnek provokálni másokat. Kicsit macerálják, támadják, és azt hiszik, hogy ettől majd gyengébb lehet. De biztosíthatok mindenkit, hogy meg fogjuk adni erre a választ, de majd a versenypályán, nem pedig szavakkal, hiszen a szavak nem sokat érnek. Megpróbálunk azzal válaszolni, hogy erősek leszünk, és ott leszünk az élen.”

000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

ferrari forma-1 formula-1 stefano domenicali