2013. jan 17.

F1 Alonso továbbra is Hamiltont tartja legerősebb ellenfelének

írta: FormaNet
F1 Alonso továbbra is Hamiltont tartja legerősebb ellenfelének

Fernando Alonso annak ellenére is Lewis Hamiltont tartja legnagyobb riválisának, hogy a brit egy kevésbé versenyképes csapatnál a Mercedesnél kezdi meg idei szezonját. A spanyol szerint egykori csapattársa versenyeket fog nyerni idén a Mercedesszel, ami pedig saját csapatát illeti, sokkal jobb szezonkezdésben bízik, és biztos benne, hogy már a téli tesztek is jobban alakulnak majd, mint egy évvel korábban.

alonso_1.jpg

Fernando Alonso ugyan még túl korainak tartja megnevezni idei legnagyobb ellenfelét, ettől függetlenül semmi kétsége afelől, hogy Lewis Hamilton a legtehetségesebb és legerősebb riválisa.

„Nem tudom ki lesz a legnagyobb ellenfelem ebben az évben, nyilván a legjobb csapat, aki a legjobban felkészült, és a szerencsén is múlik, illetve sok egyéb tényezőn. De, hogy ki a legerősebb ellenfél, mint pilóta? A válaszom Hamilton. Ez igaz volt tavaly, és igaz ebben az évben is. Ez a személyes véleményem, és nem valamiféle pszichikai hadviselés, ahogy azt egyesek hiszik” – szúrt oda a Red Bull tanácsadójának, Helmut Markónak, aki nemrégiben kritikus véleményt fogalmazott meg a kétszeres bajnokról.

„Ki az aki a legerősebb ellenfél a rajtrácson, és mindig rajta kell tartani a szemünket? Egyértelműen továbbra is Hamilton” – folytatta a dicséretet Fernando, majd ebből következett a kérdés, hogy vajon miért nem Vettelt tartja a legerősebb pilótának?

"Nem azt mondom, hogy nem ő a legerősebb versenyző.  2011-ben fantasztikus teljesítményt nyújtott, igaz az autója jóval gyorsabb volt mindenkinél, és következetesen első-második tudott lenni, és néhányszor lehetősége volt még pihenni is a versenyek alatt.  De emlékszem nehéz versenyekre is 2011-ből, amikor száraz/nedves körülmények mellett sem vétett egyetlen hibát sem. Szóval ez alatt a három év alatt biztos, hogy voltak pillanatok, amikor jobb volt bárki másnál, és megérdemelten nyerte mindhárom bajnoki címét.”

Visszatérve Hamiltonra, a spanyol valószínűtlennek tartja, hogy Hamilton idén ne gyarapítsa tovább futamgyőzelmeinek számát, és ne pezsgőzzön a dobogó legfelső fokán. 

"Biztos vagyok benne, hogy nyerni fog. Ő egy fantasztikusan jó pilóta, és eddig minden évben, minden autóval nyert már versenyt, kezdve 2007-től, majd 2008-ban, és 2009-ben is, amikor a McLaren úgy kezdte az évet, hogy egy másodperces hátrányban voltak. Hamilton mégis képes volt versenyeket nyerni, és ugyanez volt a helyzet 2010-ben is. Nico Rosberget láthattuk már győzni tavaly Kínában, szóval Hamilton több versenyt is képes lesz nyerni.”

A Ferrari idei felkészüléséről, és a szezonkezdésről is beszélt a csapat elsőszámú pilótája, és kizártnak tartja, hogy a tavalyihoz hasonló gyengélkedést kell majd megélniük.

„Semmi kétség, sokkal magabiztosabb vagyok. Aerodinamikai szempontból a szabályok többé-kevésbé ugyanazok maradtak, mint tavaly. 2012 telén teljesen megváltoztattuk a kipufogó helyzetét a 2011-hez képest, és ezzel több problémánk volt. Ebben az évben azonban minden sokkal normálisabb mederben folyik, és sokkal magabiztosabbak vagyunk. Lehet, hogy gyorsabbak vagy lassabbak leszünk másoknál, de nem másfél-két másodperccel, mert tavaly ennyi volt a rekord lemaradásunk. Biztos vagyok benne, hogy lehetetlen, hogy ez idén megtörténjen.”

000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

ferrari forma-1 fernando alonso formula-1