2013. jan 18.

F1 Alonso megérti Hamilton döntését

írta: FormaNet
F1 Alonso megérti Hamilton döntését

A legtöbben ugyan rossz döntésnek tartják, Fernando Alonso azonban azon a véleményen van, hogy Lewis Hamilton valószínűleg sokkal boldogabb lesz a Mercedesnél, mint a McLarennél volt. A spanyol sokakkal ellentétben megérti a 2008-as bajnok döntését.

Lewis-Hamilton and Fernando-Alonso.jpg

Lewis Hamilton csapatváltását még tavaly szeptemberben jelentették be, ám a meglepő döntés azóta is állandó  témát szolgáltat a médiában. Sokan elmondták már véleményüket a brit klasszis döntéséről, és ezek zöme arról szól, hogy nem volt jó ötlet a bizonytalant választani egy top csapat helyett.

Fernando Alonso egy meglehetősen viharos szezont töltött a wokingi gárdánál, éppen Hamilton debütáló évében, 2007-ben, majd gyorsan visszatért régi csapatához, a Renault-hoz. Bár a kapcsolat éppen a Hamiltonnal való konfliktusok miatt mérgesedett el Alonso és a McLaren vezetése között, ettől függetlenül meg tudja érteni, hogy riválisa miért döntött a csapatváltás mellett.

„Megértem a váltását. Mindig kell valami új dolog amikor belefáradsz egy helyzetbe” – mondta Fernando Sky Sports News-nak.

„Azt hiszem a McLarennél olykor nem éppen a legkönnyebb az élet, úgyhogy szerintem Lewis most sokkal boldogabb lesz a Mercedesszel, mint eddig volt.”

Ő maga továbbra is nagyon boldog a Ferrarinál annak ellenére, hogy eddig nem sikerült még bajnokságot nyernie a maranellóiakkal, és az eddigi három ferraris szezonjából kétszer éppen csak kicsúszott a kezei közül a bajnoki cím. Alonso mindenbizonnyal mindkét alkalmat fájdalmasan élte meg, de továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy mindez nem rengette meg bizalmát csapatában, és

„A Ferrari a világ legjobb csapata, és a Formula-1 történelmének legjobb csapata is, így miért változott volna bármi?”

„Úgy érzem, nagyon szerencsés vagyok, hogy a bajnoki címért harcolhatok. Nyilván szomorú, hogy hiányzik még a vb cím, de vannak olyan versenyzők közöttünk, akik nagyon tehetségesek, nagyon jó pilóták, és eddig mégsem sikerült még a dobogóra sem felállniuk, nem tudnak versenyeket nyerni, nem tudnak pole-t szerezni, és nem harcolhatnak a bajnoki címért.”

000 facebook_banner.jpg

Alonso a csütörtöki sajtótájékoztatón természetesen a hamarosan kezdődő téli felkészülésről is beszélt, és elmondta, az egész csapat sokkal magabiztosabban vág neki a teszteknek, ezzel együtt a 2013-as szezonnak. Mindemellett nem tagadta, hogy rendkívül hosszú év áll mögötte, és úgy véli, a jövőben talán ésszerűbb lenne egy-két verseny helyett inkább több tesztlehetőséget biztosítani a versenyzőknek és csapataiknak.

„Tavaly november végén volt az utolsó nagydíj, majd egészen karácsonyig, szinte folyamatosan különböző eseményeken kellett részt vennem. Szinte csak az év végi ünnepnapok voltak azok, amikor volt egy kis szünet, és most is megpróbálok még pár napot kiszakítani Melbourne előtt, hogy feltöltsem az elemeket. Húsz verseny nagyon sok, és nem egyszerű fenntartani a maximális teljesítményt sem fizikailag, sem pedig szellemileg. Talán jobb lenne egy-két versennyel kevesebb, és néhány tesztnappal több.”

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

ferrari forma-1 fernando alonso formula-1