2013. jan 19.

F1 Alonso támogatná csapattársát, ha az a világbajnoki címért harcolna

írta: FormaNet
F1 Alonso támogatná csapattársát, ha az a világbajnoki címért harcolna

Úgy tűnik, Felipe Massa nem a levegőbe beszélt, amikor azt mondta, meggyőződése, hogy csapattársa, Fernando Alonso is támogatná őt, amennyiben az idei év úgy alakulna számára, hogy gyorsabb a kétszeres világbajnoknál. Alonso megerősítette, hogy amennyiben brazil csapattársának szüksége lenne rá, a támogató szerepet is bevállalná.

Alonso Massa egyenlősdi.jpg

Az elmúlt három év jelentős részében Massa Alonso árnyékában versenyzett, igen gyenge teljesítményt produkálva, ám a tavalyi szezon második felére sikerült annyira összeszednie magát, hogy egyes versenyeken jobb volt csapattársánál is.

Massa a héten arról beszélt, hogy akár a címért is képes lehet harcolni, ezzel tavaly év végi, jelentősen javuló formájára utalva. A brazil azt sem zárta ki, hogy esetleg Alonso segítse őt, ahogy azt ő is megtette már néhányszor.

Alonso szerint sokan továbbra is úgy gondolják, hogy Felipe alárendelt szerepet játszik a maranellói gárdánál, ám véleménye szerint Massa már számtalanszor bizonyította, hogy a világ egyik legjobb F1-es pilótája.

„Persze, nem ez lenne az első alkalom, hogy segítek neki, és bizonyára nem is az utolsó lesz” – válaszolta Fernando arra a kérdésre, hogy segítené-e csapattársát, amennyiben a világbajnoki címért lenne harcba.

„Folyamatosan segítünk egymásnak, ami jó a Ferrari számára.”

„Felipe a világ egyik legjobb pilótája. Az elmúlt három évben ezt már többször megismételtem, és az emberek meglepődve néztek rám a sajtóértekezleteken, mikor erről beszéltem.”

Alonso szerint az elmúlt három évben furcsa volt az a különbség, amely közte és csapattársa között volt, és abban is biztos, hogy ez nem tükrözte Massa valódi sebességét.

„A 2012-es szezon végén az emberek rájöhettek, hogy az egyik legjobb a világon” – emlékeztetett a spanyol Felipe utolsó versenyeire, és talán konkrétan a szezonzáró Brazil Nagydíjra, ahol Massa parádés vezetéssel segítette Alonsót.

„Az elmúlt néhány szezonban akkora különbség volt, melyet én még sohasem tapasztaltam (csapattársai és közte), és a pontok is meglehetősen furcsán alakultak, mert rendszerint ennél sokkal kiegyenlítettebb szokott lenni a szint (csapattársak között) a pontok tekintetében.”

Massa meggyőződése, hogy a Ferrarinál azt szeretnék, ha ugyanolyan erős lenne, mint Alonso, és nem azt várják el tőle, hogy csupán támogató szerepet játsszon.

000 facebook_banner.jpg

„Nem igazán tudom elképzelni, hogy a csapat azt szerezné, hogy az egyikünk versenyképesebb legyen. Abszurdnak tartanám, hogy csak egy jó autót, és egy jó pilótát akarnának” – vélekedett Felipe Massa.

Az elhangzottak alapján gondolhatnánk arra, hogy a Ferrarinál változás történt a versenyfilozófiában, ám, hogy ezek a nyilatkozatok mennyire tükrözik a valós szándékot, azt csak éles helyzetben tudhatjuk meg. Egy azonban bizonyos. Amennyiben így lesz, azzal a szurkolók is sokat nyernének, és tovább növelnék a várható izgalmakat a 2013-as Formula-1-es szezonban.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

 

Szólj hozzá

ferrari forma1 fernando alonso formula1 felipe massa