2013. jan 25.

F1 A Mercedes struktúraváltása tovább keveri a lapokat - Hamilton megvédte Ross Brawnt

írta: FormaNet
F1 A Mercedes struktúraváltása tovább keveri a lapokat - Hamilton megvédte Ross Brawnt

A Mercedesnél elkezdet személyi átalakítás miatt egyre több elképzelés és találgatás lát napvilágot arról, ki honnan távozik, hová érkezik a 2013-as szezon előtt nem egészen két hónappal. Toto Wolff érkezését követően Ross Brawn csapatfőnök helye is  a találgatások célkeresztjébe került. Lewis Hamilton azonban kiállt a legendás csapatfőnök mellett, és egyértelművé tette, Brawn jelenléte a Mercedesnél fontos tényező volt abban, hogy a csapatváltás mellett döntött.

Hamilton megvédte Brawnt.jpg

Hamilton egészen bizonyos abban, hogy Brawn helye nincs veszélyben, mert az alakulat személyesen biztosította arról, hogy a csapatfőnök hosszútávon elkötelezett mind a Formula-1, mind a Mercedes irányába.

Brawn esetleges távozásáról az elmúlt időszakban egyre több találgatás látott napvilágot, a csapat nem túl sikeres három éves szereplése miatt, és ezek a találkozások Toto Wolff érkezésével tovább erősödtek. A hírek, mely szerint a McLaren technikai igazgatója, Paddy Lowe is az alakulathoz érkezik, csak tovább fokozták a találgatásokat.

Hamilton a Mercedesnél.jpg

Hamilton azt mondta, biztosítékot kapott Ross Brawntól is arra, hogy hosszú távon elkötelezett az istálló felé.

„Amennyire én tájékozódtam, nincsenek olyan tervek, hogy Paddy-t ide akarják hozni. Ross biztosított arról, hogy elkötelezettsége hosszú távú, és azért van itt, hogy megpróbáljon velem nyerni.”

„Ez megnyugtat engem, és pozitív érzést ad a jövőre nézve. Rengeteg kiváló ember van itt. Kiváló tapasztalataim vannak Paddy-vel, de ő a McLarennél dolgozik, ezért én nem nyugtalankodnék.”

A 2008-as világbajnok azt is elmondta, hogy Ross Brawn jelenléte a Mercedesnél, az egyik fontos tényező volt, amikor arról döntött, hogy csatlakozik az istállóhoz, és már eddig is erős munkakapcsolat alakult ki közöttük.

„Minden csapatnál nagyon fontos egy olyan vezető, aki  az élen járva inspirál mindenkit arra, hogy extra előnyt kell megszerezni. Ha lenne bármi problémánk, vagy hallanék bármi féle suttogásról, akkor fognám, és felhívnám. Mondja meg egyenesen, és őszintén, mi történik.”

„Már eddig is meglehetősen jó a kapcsolatunk. Ez már így van egy ideje.”

Brawn marad.jpg

„Ross mögött nyilvánvalóan már eddig is egy kiváló karrier áll, és jelenleg is egy kiváló csapattal dolgozik. De azt is hiszem, hogy minden ember ilyen ebben a csapatban. Nagyon jó a légkör, és a srácok sikeréhesebbek, mint bármely csoport, akiket ezelőtt láttam. Komolyan, nagyon éhesek a győzelemre. ”

Ross Brawn nyilatkozatában szintén megerősítette, hogy marad az alakulatnál csapatfőnökként, de a kereskedelmi, üzleti dolgokba nem fog, és nem is akar beleszólni.

„Én vagyok a csapatfőnök. Én vagyok felelős a sportért és a technikai dolgokért. Van az üzletnek egy másik oldala is, de én ebbe nem szeretnék belebonyolódni – a kereskedelmi tevékenység, amit Toto visz majd, kiegészítve azt, amit én csinálok” – nyilatkozta Brawn.

Hamilton egyértelműen tagadta, hogy nyugtalanító lenne számára a Mercedesnél végbemenő struktúraváltás.

„Minden érzésem valóban nagyon pozitív. Fontos, hogy a fiúk mindig mindent elemeznek és megnézik, miben tudnánk még fejlődni. Ez számomra is fontos, hogy  felkészüljenek arra, hogy bármit megtesznek, ami csak szükséges azért, hogy győzni tudjunk” – nyilatkozta Hamilton.

Brawn maradást egyébként az új, a Williamstől érkezett motorsport főnök, Toto Wolff is megerősítette, amikor kijelentette, szó nincs a legendás szakember távozásáról.

Hamilton nyilatkozatával szinte egy időben azonban újabb találgatás látott napvilágot, ami kapcsolódik a Paddy Lowe csapatváltásával kapcsolatos hírhez. Eszerint a Lotus technikai igazgatója James Allison a McLarenhez igazolhat, amennyiben Lowe valóban elhagyja a wokingi istállót.

A hírek szerint Ron Dennis és Martin Whitmarsh mindent megtesznek a technikai igazgató marasztalásáért, és komoly pénzt ajánlottak fel a szakembernek, ám ha még sem sikerülne, a „B” tervben szerepelhet Allison átigazolása is.

Idén úgy tűnik a pilótakeringő mellett újabb formáció is megjelent a Formula-1 táncparkettjén, a szakemberek tangója, ami már most előre vetíti, hogy mind a pályán, mind a pályán kívül, a gyárakban, komoly harcra számíthatunk az elkövetkező szezonban, és években.  Ez pedig a szurkolók számára még több izgalmas versenyt, és kilenc hónapon át tartó versengést hozhat.

000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória 

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

mercedes forma1 lewis hamilton ross brawn paddy lowe formula-1