2013. jan 25.

F1 Hamilton: Ez egy maraton, nem egy sprint

írta: FormaNet
F1 Hamilton: Ez egy maraton, nem egy sprint

Lewis Hamilton a napokban már megkezdte a munkát új csapatánál, a Mercedesnél, és bár természetesen az idei szezonra is nagy céljai vannak, mindemellett óvatosságra int, és tisztában van azzal, hogy a legutóbbi évadzáró Brazil Nagydíj óta mindössze pár hónap telt el, így az akkori lemaradást ennyi idő alatt nagyon nehéz behozni.

hamilton-mercedes.jpg

A Mercedes 2010-es visszatérése óra mindössze egyetlen egy futamgyőzelmet tud felmutatni, ennek ellenére sokan – köztük Fernando Alonso is – leginkább akkor lennének meglepődve, ha Lewis Hamilton idén nem tudna versenyt nyerni az Ezüst Nyíllal. A 2008-as világbajnok természetesen bízik benne, hogy már ebben a szezonban is versenyképes lehet, ugyanakkor reálisan néz a jövőbe.

„Azt hiszem fontos, hogy türelmesek és reálisak legyünk. Nem szabad elfelejtenünk, hogyan mennek a dolgok a Formula-1-ben: az, hogy az autó folyamatosan fejlődik, és hogy mennyi ideig tart egy szezonon belül egy másodperces javulás. Annak tudatában, hogy a Mercedes 1,1 másodperces hátrányban volt Brazíliában, három hónap alatt igen nehéz feladat két másodpercet előhúzni. Szóval ezzel óvatosnak kell lennünk, de tudom, hogy a srácok milyen keményen dolgoznak, és mint tudjuk, minden apró dolog számít.”

„Ez egy maraton, nem egy sprint. Remélem, ebben az évben versenyképesek lehetünk. Ha az első versenyen az élmezőnyben leszünk, az igazán látványos lesz, de ha nem, akkor ezen kell folyamatosan tovább dolgoznunk.”

És, hogy lesz-e türelme „végigfutni” ezt a maratont?

„Biztos vagyok benne, hogy megtudom csinálni.  Emlékszem, volt már néhány trükkös autó alattam, különösen a 2009-es, de végül sikerült jobbá tenni. A kitartás mindannyiunk számára kulcsfontosságú lesz.”

000 facebook_banner.jpg

„Olyan keményen fogok dolgozni, ahogy csak tudok, hogy sikerre vezessem őket. Ez nyilvánvalóan nem egy egyemberes dolog, hanem egy csapatmunka eredménye, és szeretném, ha tudnák, hogy miközben ők száz százalékon dolgoznak, én ugyanezt teszem.”

Hamilton Brackley-ben, a szimulátorban már el is kezdte a munkát: „Van itt három szimulátor, a legújabb technológiával, mint a McLarennél is, már csak be kell hangolnunk őket. Van sok tennivalónk rajta, de nagyon jó vezetni, és az első benyomás is megvolt arról, hogy milyen érzés az autóval menni. Tegnap ugyanis már vezettem a 2013-as kocsit (szimulátorban), és jó volt.”

A Mercedes február 4-én, az első jerezi tesztnapon mutatja be 2013-as versenyautóját. 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

mercedes forma-1 lewis hamilton formula-1