2013. jan 30.

F1 Ecclestone szerint nem lehet már megmenteni a HRT-t

írta: FormaNet
F1 Ecclestone szerint nem lehet már megmenteni a HRT-t

A minap felröppent a hír, hogy a kanadai és amerikai befektetői csoportból álló Scorpion Racing a tavaly becsődölt HRT felvásárlását tervezi, ám Bernie Ecclestone szerint nem valószínű, hogy idén felsorakozhatnak a rajtrácsra.

hrt.jpg

 

A tavalyi szezon végén, a spanyol HRT istálló bezárta kapuit, és felszámolásra került, miután a tulajdonos, a Thesan Capital nem talált vevőt a kis csapatra. A 2013-as nevezési lista már csak 11 csapatból áll, ám kedden olyan hírek láttak napvilágot, hogy kanadai és amerikai befektetők azt tervezik, hogy a HRT megvásárlásával már erre a szezonra indulási joghoz jutnak a Formula-1-ben. Scorpion Racing a HRT tavalyi autójának, az F112-nek a frissített változatával állna rajthoz, ám ehhez a projekthez az FIA külön engedélyére lenne szükségük.

A Formula-1 nagyura elárulta, hogy már írt az érintetteknek: „Megvették a HRT céget? Mert ha igen, akkor az FIA-nak fogadnia kell Önöket”- állt a megkeresésében, ugyanakkor Ecclestone brit Press Association ügynökségnek elmondta, nem valószínű, hogy az FIA jóváhagyja a 2013-as indulást.

„Már beszéltem velük, és mondtam, hogy vegyék fel a kapcsolatot az FIA-val, és kérjenek indulási engedélyt. A teljes HRT-t meg akarják vásárolni, majd egy céget alapítanak, és engedélyt kérnek, de személy szerint nem hinném, hogy ez meg fog történni. Ehhez az egészhez egy kicsit már túl késő van. Talán a következő évben meg tudják csinálni” – vélekedett a FOM vezér. 

000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 hrt bernie ecclestone formula-1 scorpion racing