2013. jan 31.

F1 Bemutatkozott az új McLaren

írta: FormaNet
F1 Bemutatkozott az új McLaren

A Formula-1 második legrégebbi alakulata, a McLaren második csapatként leplezte le 2013-as versenyautóját, az istálló technológiai központjában, Wokingban. 

mp4-28.jpg

A Lotus utána a McLaren mutatta be 2013-as konstrukcióját, az MP4-28-at. Jenson Button és Sergio Pérez idei versenyautójának leleplezését magyar idő szerint 11 óra 30 perces kezdéssel, a csapat hivatalos weboldalán és facebook profilján élőben is követhette a nagyközönség. 

A McLaren azon kevés alakulatok közé tartozik, akik tavaly nem egy töréssel oldották meg azt az új szabálymódosítást, mely a versenyzők biztonságát hivatott szolgálni az orrkúp magasságának korlátozásával. A wokingiaknak így elvileg nem kellet idén azon a bizonyos kozmetikai panelen gondolkodniuk, amit a Lotus például egyelőre nem alkalmaz az extra súly miatt. Az idei konstrukció azonban törött orral készült, viszont alkalmazták a szépségpanelt, és a McLaren főmérnöke szerint aerodinamikai szempontból megéri használni, és nem is jelent nagy súlyt. 

 

button.jpgA leleplezés előtt a közönség legendás McLarenek felvonulását is láthatta, többek között James Hunt, Mika Häkkinen, Lewis Hamilton világbajnok kocsiját, és persze Ayrton Senna és Alain Prost legendás McLarenje is megjelent, majd végül a McLaren sportautójával, az MP4 12C-vel begurult Jenson Button és Sergio Pérez is. 

Az MP4-28 nem sokban különbözik elődjétől, de Jenson Button szerint a felszín alatt nagyon más.

"Úgy tűnhet, mintha az előző évi autó lenne, de a borítás alatt teljesen különböző, és ez az, ami miatt izgalmas.Ezek a változások elég nagy különbségeket jelentenek, és célunk, hogy a bajnoki címért harcoljunk. Ezért dolgozunk" - jelentette ki a brit bajnok. 

"Nagyon dolgos és kemény hónapokon vagyunk túl, és még mindig nehéz elhinni, hogy a McLaren család része vagyok" - örvendezett Button új csapattársa, Sergio Pérez, aki természetesen azt is egyértelművé tette, hogy futamgyőzelmeket vár magától, mire mellette álló veterán kollégája viccesen visszaszólt, hogy ebbe azért lesz némi beleszólása. 

A csapatfőnök, Martin Whitmarsh egyértelművé tette, hogy az autó még sokat fog változni: "Kétségtelen, hogy az autó sokat változik majd mire eljutunk Barcelonába, és tovább változik Melbourne-re is."

 

img_0829.jpg

button - perez.jpg

mclaren mp4-28.jpg

000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 mclaren formula-1 autóbemutató mp4-28