2013. jan 31.

F1 Hivatalos: A Nürburgring rendezi a Német Nagydíjat

írta: FormaNet
F1 Hivatalos: A Nürburgring rendezi a Német Nagydíjat

Véget ért az a hónapok óta tartó huzavona, ami a Nürburgring körül kialakult. Német sajtóértesülések szerint megtörtént a megegyezés a pálya tisztviselői és Bernie Ecclestone között, így a Nürburgring az eredeti terv szerint, júliusban látja vendégül a királykategória mezőnyét.

nürburgring.jpg

A német Allgemeine Zeitung és a Rhein Zeitung arról számolt be, hogy a Nürburgring körül kialakult pénzügyi bonyodalmak – és emiatt a nagydíj megrendezésének bizonytalanságai – véget értek.

A Rajna-Pfalz tartomány szóvivője Monika Fuhr, és az F1 teljhatalmú ura, Bernie Ecclestone nemrégiben még arról beszélt, hogy a Nürburgring jövője továbbra sem tisztázott.

„Ez az egész még egy kissé rendezetlen. Jelenleg a versenyrendezés ügye hol igen, hol nem, de mindent megteszünk azért, hogy legyen” – idézte Ecclestone-t a Daily Mail.

A napokban még az sem volt tisztázott, hogy Német Nagydíj, vagy Európa Nagydíj nevet viseli-e a német futam.

„Ez az egész egy kicsit politika” – mondta Ecclestone, az elnevezés körüli vitával kapcsolatban, ami többek között arról szól, hogy a két pályán, két különböző autóklub szervezi a versenyt.

Nürburgring az AvD -hoz (Automobilclub von Deutschland), míg a Hockenheimring az ADAC-hoz (Allgemeiner Deutscher Automobilclub) tartozik. Mivel eredetileg idén a Nürburgring a soros, ezért az AvD ragaszkodott ahhoz, ha ők mégsem rendezhetnek Német Nagydíjat, akkor senki más sem. Ecclestone ettől persze nem esett kétségbe, és úgy reagált, hogy ebben az esetben Európa Nagydíjként kerül be a programba.   

„Ez az egész egy kicsit rendezetlen, tekintettel a különböző politikai csoportok szembenállása miatt” – vélekedett Ecclestone.

A vitának most pont kerül a végére, és ahogy a SID hírügynökség arról előzőleg beszámolt, a mai napon hivatalosan is megerősítésre került, hogy július 7-én Nürburgring rendezi a Német Nagydíjat. 

"Nagyra értékelem a Nürburgringet, és hatalmas történelmét.Ez a pálya a legmagasabb követelmények elé állítja a pilótákat és csapatokat egyaránt. Nagy örömömre szolgál, hogy a Formula-1 továbbra is megtartja nagy hagyományokkal rendelkező pályái között a Nürburgringet" - nyilatkozta Ecclestone. 

 

000 facebook_banner.jpg

 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 nürburgring német nagydíj formula-1