2013. feb 01.

F1 Alonso biztos benne, hogy helyes döntés kihagyni a jerezi tesztet

írta: FormaNet
F1 Alonso biztos benne, hogy helyes döntés kihagyni a jerezi tesztet

Egy ideje már tudni lehet, hogy a Fernando Alonso kihagyja az első kollektív tesztet, és helyett csapattársa, Felipe Massa, és a csapat új tesztpilótája, Pedro de la Rosa dolgozik majd a jerezi aszfaltcsíkon. A Ferrari autóbemutatóján a spanyol megerősítette, hogy majd csak Barcelonában csatlakozik csapatához, addig is arra összpontosít, hogy csúcsformába hozza magát, miközben természetesen nyomon követi majd a jerezi eseményeket is.

Alonso optimista.jpg

A péntek délelőtt leleplezett F138-ast Fernando Alonso csak a második teszthéten, Barcelonában vezetheti először. A kétszeres világbajnok addig is ki szeretné használni az időt arra, hogy fizikailag száz százalékos legyen, mert célja, hogy csapatával sokkal erősebben kezdjék meg a szezont, mint tavaly. A rövid téli szünetben a spanyol eddig még nem sokat pihenhet, ezért is van szüksége az extra „szabadnapokra”.

„Nagy érdeklődéssel fogom követni a teszteket, és minden információt megkapok majd Jerezből. A következő néhány hétben minden bizonnyal arra összpontosítok majd, hogy felkészüljek a bajnoki cím megszerzésére. A csapattal együtt elég elfoglalt voltam decemberben és januárban is, szóval helyes lépésnek tartom, hogy kihagyom a tesztet és kicsit többet foglalkozom a felkészüléssel, hogy Ausztráliától Brazíliáig mindvégig száz százalékos legyek. Szerencsések vagyunk, mert a csapat nagyon jó emberekből áll -  igazán megbízunk egymásban, és bővültünk is.”

000 facebook_banner.jpg

Alonso tavaly remek formájának köszönhetően mindvégig harcban állt a bajnoki címért, ám a spanyol következetes teljesítménye mellett akadtak hatalmas meglepetések is a szezon során, többek között meglepetés győztesek. Alonso szerint ez utóbbi nem fog idén megismétlődni.

„Azt hiszem nagyon nehéz lenne megismételni, amit tavaly láthattunk, hogy az első hét versenynek hét különböző nyertese volt. Szerintem ez valóban csak egyszeri alkalom volt. A szezon második felére azért már stabilizálódtak a dolgok, és kialakultak a legjobb csapatok. Azok, akik az elmúlt években is nyertek. Úgy vélem két-három csapat lesz az élen most is, nekünk pedig köztük kell lennünk.”  

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

ferrari forma-1 fernando alonso jerez formula-1