2013. feb 04.

Hivatalosan is bemutatták a Mercedes F1 W04-et (Videóval)

írta: FormaNet
Hivatalosan is bemutatták a Mercedes F1 W04-et  (Videóval)

Kissé körülményesen, és már nem is túl nagy meglepetéssel, de a jerezi bokszutcában hétfő délután a Mercedes is lerántotta a leplet idei versenyautójáról. 

mercedes 2013.jpg

A Mercedes hétvégén kellemetlen pillanatokat élt át, ugyanis még a bemutató előtt egy olyan játékot szervezett rajongóinak, hogy ha a twitteren minél több „#F1W04” hashtag-et posztolnak, úgy a csapat weboldalán kint lévő garázsajtó egyre feljebb emelkedik, majd végül megpillanthatják a mögötte rejtőző 2013-as Ezüst Nyilat. A csapat weboldala azonban összeomlott, így az izgalmas ötletnek sűrű bocsánatkérés lett a vége.

A kellemetlen baki után a ma délután Jerezben végre hivatalosan bemutatkozott Lewis Hamilton és Nico Rosberg új kocsija, bár igaz, hogy filmforgatás céljából (100 kilométer erejéig) már a délelőtt folyamán debütál a jerezi aszfaltcsíkon, vagyis az első képek még jóval a hivatalos leleplezés előtt bejárták a világhálót. 

rosberg.jpgFél kettő után néhány perccel végül egy fekete lepel alatt kitolták a F1 W04-est a garázsból, majd Hamilton és Rosberg is megérkezett és felfedték új versenyautójukat, amin a csapatfőnök, Ross Brawn szerint egyértelmű előrelépéseket értek el az elődjéhez képes. 

"2013-mal megkezdődik az Ezüst Nyilak második korszaka. Felvállaltuk a szerkezetátalakítást, és az elmúlt 18 hónapban egyre inkább érettek lettünk, ami tükröződik az F1 W04-esen is, ami egyértelmű előrelépést jelent elődjéhez képest mind küllemében, mind pedig részleteiben és kifinomultságában. Technikai csapatunk több ezer munkaórát töltött el Brackley-ben és Brixworth-ban is azzal, hogy biztosítsa a teljesítménybeli előrelépést az előző szezonokhoz képest" - nyilatkozta a csapatfőnök. 

A német márka egy új partnerséget is bejelentett a nap folyamán, és az autón, valamint a csapat és a pilóták ruházatán már meg is jelent az új partner, a mobiltelefonokat gyártó BlackBerry. 

A kedden kezdődő kollektív teszten először Rosberg kap lehetőséget, és idén övé lesz a 9-es rajtszám, míg Hamilton a 10-est kapja. Nem mellesleg mindketten megmaradtak a sárga sisakfestésnél, ami kicsit  nehezíti majd a kommentátorok dolgát. 

Rosberg üdvözölte új csapattársát, és nem titkolt célja, hogy egymást erősítve a legjobb csapattá fejlesszék a Mercedest.

"A tél folyamán nagyon keményen vettem a fizikai felkészülést. Hegyet másztam, illetve a Földközi-tengernél kerékpároztam, úsztam, és futottam és bicikliztem. Aztán decemberben és januárban rendszeresen meglátogattam a srácokat a gyárban, és sokat dolgoztunk, különösen a szimulátorban. A virtuális világban úgy tűnt, hogy az autó nagyon jól teljesít, de nagyon mozgalmas és intenzív program vár még ránk a teszteken, hogy a pályán is meggyőződjünk róla, mit tudtunk megvalósítani a teljesítmény javításából. A csapatnál nagyon pozitív a hangulat, és mindenki rettenetesen motivált, hogy sikerüljön a célunk. És persze van egy új csapattársam, Lewis személyében, és nagyon várom már, hogy együtt dolgozzunk, és nyomjuk egymást annak érdekében, hogy a miénk legyen a legjobb F1-es csapat.”

379576_10151229860662411_1273485603_n.jpg

Mint a mezőny egyik legjobbjától, Lewistól sokan csodát várnak, ám a brit klasszis továbbra is óvatos.

"Ez egy új kezdet számomra a brackley-i csapattal, ugyanakkor a Mercedes-Benzzel már hosszú évek óta dolgozom, és egy dolgot igazán megtanultam: A Mercedes-Benz nem tud veszíteni. Egy hosszú játékba kezdtünk, de tudom, hogy nagy sikereket fogunk együtt elérni, és nagyon izgatottan várom, hogy mindez megtörténjen” – lelkesedett Hamilton. Mindemellett persze realista maradt, és hangsúlyozta, hogy bár történtek előrelépések, de nem szabad elfelejtetni, hogy ez az autó még mindig csak a tavalyi továbbfejlesztett változata.

"Jelenleg fogalmam sincs hol tartunk. Eltekintve attól, hogy látni néhány aerodinamikai fejlesztést, és a srácok elértek némi javulást ezen a területen, de ez még mindig a tavalyi autó továbbfejlesztése. Ez az év arról fog szólni, hogy megpróbáljunk egy jó munkakapcsolatot kiépíteni a csapattal, és a helyes útra tereljük az autót, illetve a jövő évi autót is. Nem tudok csodát tenni, de én is, és a csapat is keményen dolgozni fogunk azon, hogy előrelépjünk.”

Rosberg délelőtt körözhetett már Jerezben, míg a 2008-as bajnok majd késő délután ülhet először új autójába.

"Gyönyörű ez az autó, és már nagyon izgatottan várom, hogy végre kiderítsem milyen érzés vezetni.”

merc-w04-20131.jpg

 mercedes 2013_1.jpg

merc-w04-2013.jpg

 merc-w04.jpg

 000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

mercedes forma-1 bemutató formula-1 f1w04