2013. feb 06.

F1 Kik tesztelnek ma - Jerez 2. nap

írta: FormaNet
F1 Kik tesztelnek ma - Jerez 2. nap

Kedden Jerezben kezdetét vette a négynapos kollektív teszthét, ezzel együtt a Formula-1-es téli felkészülés. Az első nap nem telt el műszaki problémák nélkül, ennek ellenére most még mindenki nagyon optimista. Az első tesztnapon Jenson Button, Mark Webber és Romain Grosjean zárt a top3-ban, közülük ketten ma is pályára hajtanak, és a keddi résztvevőket tekintve mindössze négy csapatnál lesz változás. 

jerez teszt 2012.jpg

A Mercedesnél ma Lewis Hamilton veszi át Nico Rosberg helyét, aki tegnap délelőtt mindössze 11 kört teljesített, majd elektromos probléma miatt kénytelen volt befejezni a munkát. A szerencsétlen kezdet ellenére Rosberg egyébként nagyon optimistán nyilatkozott. Elmondása szerint rendkívül kényelmesen érezte magát az autóban, és biztos benne, hogy hatalmas előrelépést értek el, bár hozzátette, azt még nem tudja, hogy a többiekhez képest ez a fejlődés mennyire nagy.

A McLarennél is helycsere lesz, és Jenson Button után most a wokingiak új szerzeménye, Sergio Pérez ül volán mögé. Benzinpumpa hibája miatt a McLaren sem tudott teljes programot futni az első tesztnapon, ennek ellenére a nap végén Button megfutotta a legjobb kört. A brit bajnok szintén dicsérte az MP4-28-ast, és amellett, hogy rögtön otthonosan érezte magát idei kocsijában, kiemelte, hogy a gumikkal sem voltak problémái.

A Force India megfelezi a második tesztnapját, és amíg délelőtt Paul di Resta folytathatja tegnap megkezdett munkát, addig délutánra a csapat szimulátorában tevékenykedő tesztpilóta, James Rossiter kap lehetőséget, hogy segítsen összehasonlítani a virtuális világban kapott adatokat a valósággal. Di Resta kedden 89 körével a mezőny legszorgalmasabb pilótája volt,mellesleg a negyedik legjobb időt autózta, így nem meglepő, hogy - a maga módján - a 26 esztendős skót is elégedetten nyilatkozott. Di Resta elmondta, csapatával az aerodinamikai tesztekre koncentráltak, és sikerült rengeteg hasznos adatot gyűjteniük. Az új Pirellikkel is elégedett volt, hozzátéve, hogy azonnal érezhető volt a tavalyi és az idei abroncsok közti különbség. 

luiz razzia.jpgA Marussiánál eddig még egy pilótaülés szabad volt, a második tesztnap előtt azonban a csapat hivatalosan is megerősítette Luiz Razia érkezését, így a brazil újonc máris munkához láthat. Felfüggesztés probléma miatt tegnap Max Chilton mindössze 29 kört tudott megtenni a jerezi aszfaltcsíkon, és Button idejéhez képest több mint öt másodperces hátrányban a tabella utolsó helyét foglalta el. 

 

2. tesztnap résztvevői

Red Bull – RB9 - Mark Webber

Ferrari – F138 - Felipe Massa

McLaren – MP4-28 – Sergio Pérez

Lotus – E21 - Romain Grosjean

Mercedes – F1W04 – Lewis Hamilton

Sauber – C32 - Nico Hülkenberg

Force India – WJM06 - Paul di Resta/ James Rossiter

Williams – FW34 - Pastor Maldonado

Toro Rosso – STR8 - Daniel Ricciardo

Caterham – CT03 - Giedo van der Garde

Marussia – MR02 - Luiz Razia

Az első tesztnap beszámolója, eredménye 

000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 jerez formula-1 kollektív teszt