2013. feb 07.

F1 Grosjean elégedetten adja át a Lotust Räikkönennek

írta: FormaNet
F1 Grosjean elégedetten adja át a Lotust Räikkönennek

Határozottan sikeresnek mondható a Lotus idei szezonkezdése a jerezi kollektív teszthét első két napjának tükrében. Így gondolja ezt az istálló francia pilótája, Romain Grosjean is, aki szerint az idei autó, az E21, minden területen fejlődött az előző évi kocsihoz képest.

Grosjean Jerez.jpg

Romain Grosjean Jerezben a teszthét első két napján összesen 149 kört, azaz 660 kilométert teljesített, ami megbízhatóság szempontjából biztató kezdet, mindemellett eddig az autó tempója is figyelemreméltó. A Lotus kedden a harmadik, míg szerdán az első helyen végzett, így nem csoda, ha a nap végén a francia pilóta elégedetten nyilatkozott az autóról.

Grosjean már az első napon is kényelmesnek érezte az E21-et, és ezt az érzést erősítette meg a szerdai teszt, amikor délután többek között rövid etapokat is futott lágy gumikon, és ekkor érte el a hét eddigi legjobb idejét, aznap egyedüliként 1.19 alatti idővel. Az eredmény több mint héttizededdel volt jobb a szerdai nap második leggyorsabb pilótájának, Paul di Restának idejénél, és az előző nap leggyorsabbjától, Jenson Button időeredményétől is hattizeddel volt gyorsabb.

"Nagyon jók az érzéseim az autóval kapcsolatban, és nagyon jó volt az élen végezni. Mindig jó elől lenni, még akkor is, ha ez egy teszten nem jelent semmit” - lelkesedett a 26 éves versenyző. 

„Minden területen jobb egy kicsit. A mai nap után általánosságban elmondható, hogy az autó egy jó kiindulási alap. Kicsit óvatos voltam azzal, amit tegnap mondtam, de az érzéseim jobbak mint az előző évben.”

„Van még elvégzendő munka az autón, hogy javítsunk néhány területen, de az első próbálkozással általánosságban nagyon elégedett vagyok.”

000 facebook_banner.jpg

Grosjean ma átadja az autót csapattársának, Kimi Räikkönennek, aki a teszthét második felében ismerkedik Jerezben az E21-gyel, és a francia nagyon várja csapattársa értékelését.

„Van néhány ötlet a jövőbeli tesztek kapcsán, ezért jó lesz, hogy most majd Kimi ül az autóba, és ő is ad néhány visszajelzést.  Láthatjuk, ha ő is hasonlóan érzi magát (az autóban) mint én, és ha ő is hasonló irányba akar menni, mint én, az a beállítások miatt lehet lényeges” – ecsetelte Romain Grosjean.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

 

Szólj hozzá

lotus forma1 kimi raikkönen jerezi teszt formula-1 romain grosjean