2013. feb 08.

F1 Kik tesztelnek ma - Jerez 4. nap

írta: FormaNet
F1 Kik tesztelnek ma - Jerez 4. nap

Utolsó tesztnapjukat kezdik meg Jerezben a csapatok, és több versenyző már tegnap letette a lantot, többek között Jenson Button, Felipe Massa és Nico Rosberg is, mások folytatják a tegnap megkezdett munkát, de van olyan pilóta is, aki a zárónapra kapott lehetőséget.

jerez.jpg

A Force Indiánál ugyan egy hely még szabad Paul di Resta mellett, ettől függetlenül három versenyzővel sorakozott fel Jerezben az istálló. Di Restán kívül eddig vezethetett a csapat szimulátorában tevékenykedő James Rosster, most pedig szintén egy tesztpilóta (legalábbis egyelőre), Jules Bianchi kapja meg egy napra az autót.  Bianchi egyébként jó eséllyel pályázik a versenyző ülésre is, de a csapat még kivár.  Szintén egy napot kapott a Ferrari új tesztpilótája, Pedro de la Rosa, aki a három nap után Felipe Massát váltja. A brazil az utolsó napján a hét eddigi legjobb idejével az élen végzett, de hangsúlyozta, hogy ez semmit nem jelent. A 31 éves pilóta Jerezben elsősorban aerodinamikai tesztekkel foglalkozott, és összesen 227 kört tett meg, ami több, mint ezer kilométer.

000 facebook_banner.jpg

Nico Rosberg napi csúcsot döntött 148 körével, később el is mondta, hogy még sosem vezetett ennyit F1-es autóval egy napon belül. A Mercedesnél szinte még ebédidőt sem tartottak, ami nem is csoda, hiszen a teszthét első fele igen soványra sikeredett, mindössze 26 kört teljesítettek kedden és szerdán. Lewis Hamilton szerdai rövid napja után azt mondta, hogy nagyjából 120 körrel lenne elégedett, és ha rajta múlik, valószínűleg nem marad el csapattársától kilométerben.  A Mercedeshez hasonlóan a McLaren is napi váltásban cserélte versenyzőit, így most Sergio Pérez tovább folytathatja a tanulást új csapatánál, illetve a Marussia új szerzeménye, Luiz Razia is leváltja Max Chiltont. Hat istállónál – Red Bull, Lotus, Williams, Sauber, Toro Rosso Caterham – marad a tegnapi felállás. 

4. tesztnap részvevői: 

Red Bull – RB9 - Sebastian Vettel

Ferrari – F138 – Pedro de la Rosa

McLaren – MP4-28 – Sergio Pérez

Lotus – E21 - Kimi Räikkönen

Mercedes – F1W04 – Lewis Hamilton

Sauber – C32 - Esteban Gutierrez

Force India – WJM06 – Jules Bianchi

Williams – FW34 - Valtteri Bottas

Toro Rosso – STR8 - Jean-Eric Vergne

Caterham – CT03 - Charles Pic

Marussia – MR02 – Luiz Razia

1. tesztnap eredménye

2. tesztnap eredménye

3. tesztnap eredménye

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

 

Szólj hozzá

forma-1 jerez formula-1 kollektív teszt