2013. feb 09.

Jules Bianchi jó hírekre vár, és készen áll az F1-re

írta: FormaNet
Jules Bianchi jó hírekre vár, és készen áll az F1-re

A Force India tartalékpilótája, Jules Bianchi úgy véli, eleget bizonyított ahhoz, hogy kiérdemeljen egy versenyzői ülést 2013-ra, Paul di Resta mellett. Ha a francia tehetség álma valóra válik, akkor a 2013-as szezonban hat újonc kezdheti meg versenyzői pályafutását az autósportok legmagasabb szintjén. 

jules-bianchi.jpg

A Force India az egyetlen istálló a mezőnyben, ahol van még egy kiadó hely az idei szezonra. A csapat nemrégiben bejelentette, hogy a következő kollektív teszthétig, Barcelonáig várnak a második pilóta megnevezésével, ám Jerezben Di Resta és a csapat szimulátor munkálataival foglalkozó tesztpilótája, James Rossiter mellett egy bő fél nap erejéig lehetőséget kapott a csapat tartalékversenyzője, Jules Bianchi is, aki a zárónapon második lett Kimi Räikkönen mögött, mindössze 27 ezredmásodperces különbséggel, és a négy napos összesítésben is az előkelő 3. helyet foglalta el Felipe Massa és a Lotus finn klasszisa mögött. A francia pilóta elismerte, volt idő, amikor kétségei voltak azzal kapcsolatban, hogy valóban készen áll-e élesben is bizonyítani a szériában, de ez a bizonytalanság már a tavalyi teszten, Magny-Cours-ban elszállt, és most, a jerezi munka után biztos benne, hogy megérett a feladatra.

„Azt hiszem most már ismernek engem. Igaz, hogy eleinte a pénteki első szabadedzéseken nem voltam a legjobb, de Magny-Cours után sokkal jobb lett a helyzet. Magny-Cours-ban sikerült megmutatnom a csapatnak, hogy gyors vagyok, és itt ismét. Szóval ez pozitív, de a döntés nem az én kezemben van. Csak próbálom a legjobbat nyújtani az autóban, és ennyi” – nyilatkozta az Autosportnak Bianchi a pénteki teszt után.

A Force India csapatfőnök helyettese, Bob Fernley nemrégiben elárulta, eredetileg egy évre még tesztpilótának szerették volna megtartani a francia tehetséget, de mivel Nico Hülkenberg a Sauberhez szerződött, így a helyzet megváltozott. 

Bianchi mellett legnagyobb esélyesként Adrian Sutilt tartják számon, ám ez a spekuláció is csendesedni látszik, bár a német menedzsere néhány nappal ezelőtt elárulta, hogy még mindig reménykednek egy 2013-as versenyzői ülésben. Bármi is legyen az indiai alakulat terve, a 23 esztendős tehetség úgy érzi, ő már bizonyított, és reményei szerint, a 10 nap múlva kezdődő barcelonai teszten jó híreket kap.

„Úgy érzem, készen állok. Jónéhány kört megtettem már a Formula-1-ben, és most úgy gondolom, készen állok a versenyzésre. Igaz, hogy a terv az volt, hogy két évig leszek harmadik számú pilóta, a terv azonban megváltozott, én pedig készen állok. Remélem Barcelonában minden kiderül majd.”

000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

 

Szólj hozzá

forma-1 force india jules bianchi formula-1