2013. feb 12.

F1 Kovalainen visszatérhet a Caterhamhez?

írta: FormaNet
F1 Kovalainen visszatérhet a Caterhamhez?

Érdekes kijelentést tett a napokban a Caterham csapatfőnöke, Cyril Abiteboul, mégpedig, hogy a csapat keresi annak lehetőségét, hogy a nemrégiben menesztett finn pilótának, Heikki Kovalainennek helyet találjon az alakulatnál, természetesen más szerepkörben. Abiteboul beszélt a csapat és a pilóta között kialakult feszültségről is, ám úgy gondolja, a Caterhamnek szüksége van Heikki tapasztalatára.

Kovalainen visszatérhet a csapathoz.png

Az istálló tavaly év végén döntött arról, hogy megválik addigi pilótapárosától, az orosz Vitalij Petrovtól, és Kovalainentől, helyettük egy új versenyzőpárossal, az első szezonját 2012-ben a Marussiánál töltő, ezért még meglehetősen tapasztalatlannak számító Charles Pic-kel, és a teljesen újonc, holland  Giedo van der Garde-dal vág neki az idei bajnokságnak.

Cyril Abiteboul elmondta, hogy jelenleg is zajlanak a tárgyalások Kovalainen és a csapat között, hogy tapasztalataival más szerepkörben továbbra is segítse az istálló, és újoncainak munkáját.

„Heikki most nem tagja pilótapárosunknak.  Jelenleg megbeszéléseket folytatunk vele arról, hogy lássuk, milyen más programban lehetséges a részvétele” – nyilatkozta a 35 éves francia szakember.

„Legyünk őszinték. Szeretnénk a tapasztalatát megtartani pilótapárosunk számára. Ez olyasmi, ami mindkettőnket érdekelhet megfelelő feltételek mellett. Nem szeretnénk eldobni magunktól az F1-ben általánosságban jelenlévő tapasztalat fontosságát.”

A csapatfőnök egyértelművé tette, hogy Kovalainen nem a vezetői képességek hiánya miatt veszítette el pilótaülését, hanem a csapat és a finn között némileg megromlott viszony, és a tisztelet hiánya vezetett a szakításhoz.  

„Azt hiszem, csalódtunk a pilótáinkban, és elhagytuk őket, ám abban az értelemben mi is hibáztunk, hogy nem sikerült olyan autót a rendelkezésre bocsájtani számukra, amilyet ígértünk.”

„A tavalyi év végén, egy bizonyos ponton egyik fél részéről sem volt már meg az a fajta tisztelet,  hogy folytatni kellett volna a fejlesztést, mind a csapat mind a pilóták tekintetében.”

„Természetesen (Kovalainen) nem volt elégedett a fejlődéssel. De senki sem volt elégedett, és a részvényesek sem voltak elégedettek a fejlődéssel. Szóval azzal próbáljuk biztosítani, hogy jobban tesszük majd a dolgunkat, mint eddig” – nyilatkozta a Caterham csapatfőnöke.

 000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

 

Szólj hozzá

forma1 caterham heikki kovalainen formula-1 Cyril Abiteboul