2013. feb 16.

F1 Lehullt a lepel Räikkönen egyik titkáról - Malajziai jégkrémezés 2009

írta: FormaNet
F1 Lehullt a lepel Räikkönen egyik titkáról - Malajziai jégkrémezés 2009

Kimi Räikkönen tehetségéhez kétség sem férhet, mint ahhoz a tényhez sem, hogy a jelenlegi Formula-1-es mezőny egyik legjobb pilótája. Hasonlóan magas színvonalú versenyző azonban akad még jó pár a mezőnyben, hogy mégis mitől kap a jégember a többi top pilótához képest is kiemelkedő figyelmet a médiától és a szurkolóktól, annak okait a finn klasszis kijelentéseiben és tetteiben kell keresni. Kimi megnyilvánulási mögé azonban sokan sokkal többet képzelnek, mint ami a valóság. Az egyik ilyen eset volt, amikor 2009-ben - a Ferrarinál töltött utolsó szezonjában - a Maláj Nagydíjon, a felhőszakadás miatt leállított verseny közben a garázsban jégkrémet falatozott, miközben a mezőny az újraindításra várt.

Kimi jégkrém sztorija.jpg

Räikkönennel kapcsolatban a múltban megfogalmazott kritikák jelentős része a motiválatlanságról szólt, sőt sokan a tavalyi visszatérése kapcsán is felvetették, hogy mennyire lesz a 2007-es világbajnok ambiciózus a versenyzés iránt.

A Ferrarinál töltött utolsó évében sokan úgy gondolták, hogy elege lett a versenyzésből, és érdektelenné vált a folytatással kapcsolatban. A 2009-es malajziai jégkrémezését egyesek úgy értelmezték, mint egyféle jelzést a külvilág felé, mely szerint nem igazán érdekli a versenyzés.

Jélgkrém Kimi.jpg

Räikkönen akkor is tagadta ezeket az állításokat, és most is megerősítette, hogy megnyilvánulásainak semmi köze sem volt ahhoz, hogy érdektelenné vált volna a sport iránt. Ismerve a finn világbajnok szókimondó őszinteségét, és azt a tényt, hogy a képmutatás igen távol áll tőle (amit nyilatkozataival folyamatosan bizonyít is), el kell fogadnunk, hogy valóban csak azért evett akkor jégkrémet, mert nem igazán volt más dolga a maláj ítéletidőben.

„Mit lehet tenni olyankor, amikor a csapat azt mondja, hogy az autód elromlott, mert problémák merültek fel?” – mondta Räikkönen egy, a 2012-es szezonnal kapcsolatban adott interjúban, ahol az előző időszak motiválatlanságáról is próbálták faggatni.

„Úgy nem lehet versenyezni, még akkor sem ha azt kéred, hogy szeretnél versenyezni.”

„Az emberek sok baromságot kitalálnak a semmiért. Ezt úgy értem, hogy akkor abszolút semmi más dolgom nem volt, mint hogy jégkrémet egyek.”

000 facebook_banner.jpg

Räikkönen magyarázata teljesen világos, ám ettől függetlenül a jelenet meglehetősen elhíresült, olyannyira, hogy a tavalyi Maláj Nagydíjon jelenlegi csapata a Lotus, a futam előtti sajtótájékoztatón Magnum jégkrémmel üdvözölte az újságírókat.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

lotus forma1 kimi raikkönen formula-1 maláj nagydíj 2009 kimi jégkrém sztori