2013. feb 20.

F1 Kik tesztelnek ma - Barcelona 2. nap

írta: FormaNet
F1 Kik tesztelnek ma - Barcelona 2. nap

A téli felkészülés második barcelonai tesztnapján mindössze három csapatnál, Mercedesnél, a Saubernél és a Williamsnél cserélődnek a pilóták.

Circuit_de_Catalunya.jpg

 

A keddi nap legjobb köridejét megfutó Nico Rosberget váltja le Lewis Hamilton, és bár a Mercedes első napja váltóprobléma miatt most sem alakult tökéletesen ettől függetlenül Rosberg nagyon optimista, és a nap végén elmondta, hogy Jerezben is jó érzései voltak, most azonban még kényelmesebben érzi magát az autóban, és az idei kocsi sokkal gyorsabb, mint az elődje. A dicséretek mellett Rosberg azért elárulta, hogy néhány kérdés még megoldásra vár a gumikopással kapcsolatban.

A Saubernél Nico Hülkenberg ülhet az újonc Esteban Gutierrez helyére, aki kedden 68 kört tett meg a katalán ringen, és Rosberghez képest több mint két és fél másodperc volt a lemaradása. A mexikói pilóta szintén a gumik gyors kopására, és a gumikezelés problémáira panaszkodott.

A Williams idei autóját Valtteri Bottas most próbálhatja ki először, miután az első nap Pastor Maldonadóé volt a lehetőség. A venezuelai versenyző az ötödik legjobb időt autózta, és összesen 86 kört tett meg az FW35-tel. Maldonado úgy érzi, történtek előrelépések a tavalyi autóhoz képest, és bár még sok munka vár csapatára, de egyelőre nagyon pozitívak az érzései. Az mindenesetre már biztos, hogy az FIA betiltja a Williams és a Caterham kipufogó-megoldását, mely egy terelőelemmel igyekszik maximalizálni a Coanda rendszer hatékonyságát.

Második nap résztvevői

Red Bull – Sebastian Vettel

Ferrari – Fernando Alonso

McLaren – Sergio Pérez

Lotus – Kimi Räikkönen

Mercedes – Lewis Hamilton

Sauber – Nico Hülkenberg

Force India – Paul di Resta

Williams – Valtteri Bottas

Toro Rosso – Daniel Ricciardo

Caterham – Charles Pic

Marussia – Max Chilton

 000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

barcelona forma-1 formula-1 kollektív teszt