2013. feb 22.

F1 Kik tesztelnek ma - Barcelona 4. nap

írta: FormaNet
F1 Kik tesztelnek ma - Barcelona 4. nap

A második kollektív teszthét zárónapján a mezőnyből többek között két világbajnok, Jenson Button és Lewis Hamilton vesz részt, a barcelonai hét bemutatkozói pedig Felipe Massa, aki három nap után veszi át csapattársától, Fernando Alonsótól a munkát, illetve Jules Bianchi, aki továbbra is bizakodhat egy 2013-as versenyzői szerződésben.

Circuit_de_Catalunya.jpg

 

 

 

 

 

Mivel a csapatok többsége a négynapos teszthét felénél cserélt pilótát, így az utolsó nap névsora nem sokban változik a csütörtökihez képest.

A Mercedesnél Nico Rosberg tegnap több, mint 100 kört tett meg a spanyol pályán, így elégedetten adhatja át az autót új csapattársának, Lewis Hamiltonnak. A német elsősorban a délutáni programot tartotta hasznosnak a hőmérséklet emelkedése miatt, és bár egyértelműen kényelmesen érzi magát a W04-ben, de véleménye szerint még rengeteg munka vár a csapatra az utolsó kollektív teszten.

A Ferrarinál Fernando Alonso három nap alatt összesen 281 kört teljesített, és utolsó napján a tabella élén zárt. Ettől függetlenül a spanyol továbbra sem foglalkozik a köridőkkel, és jól tudja, hogy a valós erőviszonyokat majd csak Ausztráliában láthatjuk. Alonso a többiekhez hasonlóan leginkább a gumikezelés problémáira hívta fel a figyelmet, és elmondta, hogy ezen a téren még sok munka vár a Ferrarira, mint ahogy az összes többi csapatra is. A zárónapon Felipe Massa is autóba ülhet.

A Force Indiánál a teszthét második felében a két nagy esélyes, Adrian Sutil és Jules Bianchi kapott lehetőséget. Csütörtökön Sutil mindent megtett, hogy meggyőzze alkalmasságáról ex csapatát, és a 30 esztendős német feladata most már csak annyi, hogy türelmesen várjon a döntésre. Bianchi Jerezben már kipróbálhatta az idei autót, így neki valamelyest könnyebb dolga lesz a zárónapon, bár az időjósok mára nagy esőzést várnak, ami megnehezítheti a francia tehetség - és persze minden alakulat - tesztprogramját.

A Saubernél az újonc Esteban Gutierrez az első és az utolsó tesztnapot kapta meg, míg a kettő között Nico Hülkenberg dolgozott, és különösebb problémák nélkül, 178 körrel zárta a hetet, sőt csütörtökön Alonso mögött a második leggyorsabb kört jegyezte.

A Williams az előző naphoz hasonlóan megosztja versenyzői, Pastor Maldonado és Valtteri Bottas között a munkát, míg a Marussia érdekes módon mind a négy napra Max Chiltont ültette az MR2-be, pedig másik pilótájának, Luiz Raziának is nagy szüksége lenne a kilométerekre, hiszen Chiltonhoz hasonlóan ő is első évét kezdi meg a királykategóriában. Sajtópletykák szerint Razia mellőzésének oka talán az lehet, hogy a brazil pilóta szponzorai még nem fizettek a csapatnak. Mindez persze csak pletyka, a csapat mindenesetre nem indokolta meg döntését.

Negyedik nap résztvevői

Red Bull – Mark Webber

Ferrari – Felipe Massa

McLaren – Jenson Button

Lotus – Romain Grosjean

Mercedes – Lewis Hamilton

Sauber – Esteban Gutierrez

Force India – Jules Bianchi

Williams – Valtteri Bottas, Pastor Maldonado

Toro Rosso – Jean-Eric Vergne

Caterham – Giedo van der Garde

Marussia – Max Chilton

 

000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

barcelona forma-1 formula-1 kollektív teszt