2013. feb 28.

F1 Kik tesztelnek ma - Barcelona 1. nap

írta: FormaNet
F1 Kik tesztelnek ma - Barcelona 1. nap

A mai nappal kezdetét veszi a téli felkészülés utolsó négy napja Barcelonában. A világbajnokok közül egyedül Lewis Hamilton hajt pályára, míg Jenson Button és Fernando Alonso pénteken, Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen pedig teszt második felében kezdi meg a munkát.

Circuit_de_Catalunya.jpg

Barcelonában az egy órás kötelező ebédszünet kivételével, reggel kilenctől délután öt óráig tesztelhetnek a csapatok. Az eddigi felkészülést mindössze egy alkalommal zavarta meg az esős időjárás, ám az alakulatok eddig egyik teszthét körülményeivel sem voltak elégedettek. Jerezben még meglehetősen hideg volt, és az aszfalt minősége is hagyott némi kivetnivalót maga után, míg legutóbb a katalán ringen szintén a hűvös időjárás miatt nem sikerült az abroncsokat megfelelően működésre bírni. Egyelőre úgy tűnik, hogy a gyakorlás első felében továbbra sem lesznek ideálisak a körülmények, mivel a meteorológusok csütörtökre és péntekre csapadékos időt jósolnak, de remélhetőleg az utolsó két napra javul a helyzet. A csapatoknak mindenesetre nagyon fontos lenne néhány zavartalan nap, hiszen többen is - például a Ferrari és a McLaren - számtalan frissítéssel érkeztek a montmelói helyszínre. 

Hosszú várakozás után végre az is egyre bizonyosabb, hogy az idei mezőny egyetlen kiadó ülését Adrian Sutil kapta meg Force Indiától. A csapat hivatalosan ugyan még nem erősítette meg a döntést, de már szerdán megbízható német források, illetve a másik esélyes, Jules Bianchi menedzsere is megerősítette a hírt. Bianchi valószínűleg erre az évre is marad a csapat tesztpilótája. 

Az első tesztnap résztvevői

Red Bull – Mark Webber

Ferrari – Felipe Massa

McLaren – Sergio Pérez

Lotus – Romain Grosjean

Mercedes – Lewis Hamilton

Sauber – Esteban Gutierrez

Force India – Paul di Resta

Williams – Valtteri Bottas

Toro Rosso – Jean-Eric Vergne

Caterham – Charles Pic

Marussia – Max Chilton

 000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

barcelona forma-1 formula-1 kollektív teszt