2013. már 18.

F1 Finntastic - Sajtóvisszhang Räikkönen melbourne-i győzelméről

írta: FormaNet
F1 Finntastic - Sajtóvisszhang Räikkönen melbourne-i győzelméről

Egy nem éppen tökéletesen sikerült kvalifikációt követően szinte mindenki számára óriási meglepetést okozott Kimi Räikkönen és a Lotus F1 Team melbourne-i győzelme. Még a riválisok sem tagadták döbbenetüket, Sebastian Vettel például elárulta, hogy fogalma sem volt, hogyan került egyszer csak a harmadik helyre, mikor Räikkönent egész idő alatt szinte nem is látta. A média most természetesen a finn bajnok és a Lotus tökéletes munkájától hangos, és a csapat hivatalos weboldalán ebből válogatott össze néhány értékelést a hétvégi szereplésről.

sajtó 1.jpg

The Age: Kimi leégette őket

Kimi Räikkönen egy olyan ember, akinél a szavak helyett a tettek beszélnek. Ebben az értelemben elmondhatjuk, hogy a finn egy megafonban ordítva kezdte meg a 2013-as Formula-1-es évadot, és második ausztrál győzelménél megmutatta kvalitásait és tapasztalatát. Egy olyan napon, amikor a hőmérséklet és az őszi záporok egy lutrihoz hasonló végkimenetelt jósoltak előre, Räikkönen és a Lotus emelkedett ki a stratégiai sakkjátszmában. Két kiállással megcsinálták a versenyt, miközben például Fernando Alonsónak és a Ferrarinak nehezebb volt kezelnie a gumikat, és három kiállással terveztek. Az elmúlt szezonból okulva még túl korai lenne erősorrendet felállítani, de Räikkönen és a Lotus felemelkedése biztató jelnek tekinthető, hogy valódi kihívást jelenthetnek Vettel és a Red Bull-, valamint Alonso és a Ferrari számára a világbajnokságban.

sajtó2.jpgThe Herald Sun: Finntastic

Egyik legnagyobb versenyét rendezte az Albert Park, ahol Kimi Räikkönen ragyogó eredményt szállított a Lotusnak, és fölényes győzelmet aratott a német szupersztár, Sebastian Vettel felett. A 103 ezres tömeg egy akciódús futamot láthatott az Albert Parkban, ahol a „Repülő Finn” száguldott át elsőként a célvonalon, 12 másodperccel megelőzve a ferraris Fernando Alonsót.

 

 

sajtó3.jpgThe Australian: A Lotus visszahozta Räikkönent az Formula-1-es partiba

Kimi Räikkönen és csapata túljárt a riválisok eszén az Ausztrál Nagydíjon. A hallgatag finn, soha nem az ékesszólásairól volt híres, de majdnem hibátlan vezetése beszélt helyette a pályán, ahol megtalálta a titkát annak, hogyan tud bárki másnál több kilométert futni a Pirelli gumikon. A szezon előtti legnagyobb kérdés az volt, hogy ki lesz a háromszoros világbajnok, Sebastian Vettel kihívója a világbajnokságban, és melyik csapat tud a legjobban megbirkózni az idei, lágyabb keverékű Pirellikkel. Úgy tűnik, hogy Räikkönen és csapat mindkét kérdésre válaszolt a bajnokság első két órájában.

sajtó 4..jpgEurosport: A hibátlan Räikkönen nyert Melbourne-ben

Kimi Räikkönen ragyogó versenyzéssel nyerte meg az Ausztrál Nagydíjat, és 20. futamgyőzelmével beérte honfitársát, a kétszeres világbajnok Mika Häkkinent. Finnország 2007-es világbajnoka két kiállásos taktikával győzte le riválisait, ráadásul a verseny leggyorsabb körét is megfutotta és magabiztos, 12.4 másodperces előnnyel szelte át a célvonalat a ferraris Fernando Alonso előtt.

 

 

 

 

sajtó5.jpgSky Sports: Kimi ijesztő üzenetet küldött világbajnok riválisainak

A bajnoki riválisoknak ijesztő üzenet volt Kimi Räikkönen azon kijelentése, hogy „könnyű” volt megóvni az abroncsokat, ami által a két kiállásos stratégia győzelmet hozott számára a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon. Räikkönen egyszerűen hibátlan volt az egész versenyen, és váratlan győzelmével nagy visszhangot keltett az 58 körös versenyt követően. Nem csak az E21 gumikímélő tulajdonsága borította fel a melbourne-i papírformát, de Räikkönen győzelme a rajtrács 7. helyéről azzal fenyeget, hogy a finn elég félelmetes ellenfél lesz második világbajnoki címéért zajló küzdelemben. Sokat mondó, hogy Räikkönen annak ellenére is képes volt megfutni a verseny leggyorsabb körét, hogy 17 mérfölddel (27km) többet tett meg egy szett abronccsal, mint Fernando Alonso. Az idei első győzelmét még Räikkönen sem tartotta kiemelkedő fontosságúnak, de a Lotus győztes stratégiája, és a finn győzelme egészen biztos, hogy okoz némi fejfájást Sepang előtt a Ferrarinak és a Red Bullnak is.

000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

 

Szólj hozzá

lotus forma-1 kimi raikkonen melbourne formula-1 ausztrál nagydíj