2013. már 21.

F1 Coulthard: Vettel a varázsszőnyege nélkül bajban lenne

írta: FormaNet
F1 Coulthard: Vettel a varázsszőnyege nélkül bajban lenne

Úgy tűnik, az idei szezonban sem szűnnek meg azok a kritikák, melyek célpontja Sebastian Vettel, és melyek szerint a regnáló világbajnok elsősorban a csapat tervező zsenijének, Adrian Newey-nek köszönheti sikereit. A napokban az 1997-es év világbajnoka, Jacques Villeneuve fogalmazott élesen Vettellel szemben, tegnap pedig David Coulthard tette nyilvánossá véleményét, mely szerint a 25 éves pilóta korántsem olyan kiválóság, mint azt sokan gondolják, és más csapatnál, más autóval nem lenne ennyire sikeres.

Coulthard Vettel.jpg

David Coulthard (aki nem mellesleg a Red Bull egykori pilótájaként, 2008-végén Sebastian Vettelnek adta át a helyét az istállónál) szerint Vettel annak ellenére sem a mezőny legkiválóbb pilótája, hogy az elmúlt egymást követő három évben mindannyiszor világbajnokként tudta befejezni a szezont. Az egykori 13 futamgyőztes pilóta szerint az Adrian Newey által tervezett autónak jelentősebb szerepe volt a sikerekben, mint magának Vettelnek. .

„Hogy azt gondolom-e, ha elmenne a csapattól, hagyna-e maga után örökséget? Igen, ezt így gondolom” – nyilatkozta Coulthard a Guardiannek, miközben egyre több értesülés szerint a német aláírt a csapattal 2016-ig.

„Seb egy jó pilóta, világklasszis. De nem sikerülne felülkerekednie a gondokon abban az esetben, ha egy másik csapatnál lenne, és mondjuk olyan csapattárssal kellene szembeszállnia, aki már szintén világbajnok.”

„Most úgy tűnik, mintha egy varázsszőnyegen lovagolna, amit senki sem szeretne látni. Olyan embert szeretnénk látni, aki képes leküzdeni kicsit nagyobb nehézségeket.”

A szókimondó Jacques Villeneuve szerint Vettelnél akkor van minden rendben, ha az élen autózhat. A két egykori F1-es pilóta szavai nagyjából egybe csengenek Vettel megítélése kapcsán.

„Szupergyors, de nyomás alatt hibázik. Ha az élen van, minden rendben, de egyébként nem tudja megfelelően kontrollálni az idegeit. Az a különbség Fernando Alonsóhoz, és Lewis Hamiltonhoz képest, hogy ők mindig csatáznak, függetlenül a helyezésüktől, vagy attól, hogy jó autó van-e alattuk. Ők mindig mindent beleadnak. Ebben a tekintetben Vettel nem nyűgözött le engem” – vélekedett pár napja Villeneuve.  

000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

 

Szólj hozzá

forma1 red bull sebastian vettel david coulthard adrian newey formula-1