2013. már 23.

F1 A McLaren versenyzői megkönnyebbültek

írta: FormaNet
F1 A McLaren versenyzői megkönnyebbültek

A Maláj Nagydíj időmérőjén megfutott nyolcadik és tized leggyorsabb kör nem feltétlenül az, amiről egy mclarenes versenyző álmodozik, ám a jelenlegi helyzetben Jenson Button és Sergio Pérez is örül annak, hogy bejutott a legjobb 10 közé. Mindkét pilóta úgy véli, hogy a szezonnyitó melbourne-i versenyhétvégéhez képest a csapat előrelépett.

button - sepang.jpg

A pénteki szabadedzéseken a McLarenek egyszer sem kerültek be a legjobb tízbe, és talán ma is kissé szerencséjük volt, hogy a kvalifikáció középső etapjában eleredő esőben többen eltaktikázták magukat, többek között egy Lotus és egy Force India is kiesett, így Jenson Button és Sergio Pérez is bekerült a Q3-ba. Végül egy 8. és egy 10. helyet sikerült megkaparintaniuk, de Kimi Räikkönen büntetése miatt a 7. és a 9. rajtpozícióból vághatnak neki a maláj futamnak.

Jenson Button elismeri, hogy a nyolcadik helynél jobbra nem is számíthatott volna, és egyelőre még az eső segítségében sem bízik túlságosan, mert köztes gumikon sem sikerült jó tempót autóznia.

„Nem hiszem, hogy a nyolcadik helynél többet várhattunk volna az időmérőtől – de mivel csak két tizeddel maradtam el attól a sráctól, aki megnyerte múlt hétvégén az Ausztrál Nagydíjat (Kimi Räikkönen), így a Q3 nem is volt olyan rossz. Nyilván ekkor már nedves körülmények voltak, de előtte a Q1-ben és a Q2-ben is úgy tűnt, hogy ezen a hétvégén versenyképesebbek vagyunk száraz feltételek mellett is. Még mindig nem vagyunk elég gyorsak, de a srácok fantasztikus munkát végeztek, és minden tőlük telhetőt megtesznek az autóért. Ami a holnapi futamot illeti, ha az embernek gyors autója van, akkor nyilván nem akar esőt, de ha kevésbé gyors az autód, akkor azt szeretnéd, hogy essen. Ma azonban nem volt túl jó a tempónk a köztes gumikon sem, így csak annyit mondhatok, hogy keményen fogunk harcolni, és majd meglátjuk mit hoz a verseny.”

Sergio Pérez első mclarenes nagydíján nem tudott pontot szerezni, most azonban a múlt heti szenvedésből kiindulva az egyértelmű előrelépést tapasztalt, így összességében megfelelőnek értékelte kvalifikációját.

"Figyelembe véve, hogy mindössze egy hete az Albert Parkban hogyan viselkedett az autónk, azt kell mondjam, hogy egy nagyon biztató időmérő edzésünk volt. Jenson és én is bekerültünk a Q3-ba, ami elég nagy megkönnyebbülést jelent, de persze tudjuk, hogy az autó fejlesztése terén még mindig nagyon hosszú utat kell megtennünk. Látom, hogy a csapat milyen keményen dolgozik az autón, és nagyon jó érzés, hogy ennek én is része lehetek. Délutánonként gyakran esik itt Sepangban, szóval azt hiszem, hogy a vasárnapi versenyt is befolyásolhatja majd az eső, mivel délután négykor kezdünk. Valóban nagyon élvezem ezt a pályát, és függetlenül az időjárástól, a lehető legjobbat fogom nyújtani, a legjobb Formula-1-es csapattal”- jelentette ki elszántan a mexikói versenyző.

000 facebook_banner.jpg

Martin Whitmarsh csapatfőnök ha mást nem is, de két versenyzőjét csak dicsérni tudta: „Jenson és Checo is nagyon dicséretesen, magabiztosan vezetett az időmérőn, pedig a trükkös feltételek nem könnyítették meg a dolgukat, és könnyű lett volna hibázni. Ami az autó teljesítményét illeti, persze nem lehetünk elégedettek egy 8. és egy 10. hellyel, de az Ausztrál Nagydíj óta tettünk egy kis lépést előre, amiért köszönettel tartozom minden srácnak akik itt és Wokingban is hatalmas erőfeszítéseket tettek. Hosszú út áll még előttünk, hiszen közel sem tartunk még ott, ahol lenni szeretnénk. Növelnünk kell az autó teljesítményét, de azt talán kijelenthetem, hogy már most is fejlődtünk, és úgy tűnik, hogy a helyes irányba tartunk.” 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

www.bet-at-home.com

Szólj hozzá

forma-1 perez mclaren button időmérő maláj nagydíj sepang formula-1