2013. már 23.

F1 Räikkönen három hellyel hátrébb kezdi meg vasárnapi versenyét

írta: FormaNet
F1 Räikkönen három hellyel hátrébb kezdi meg vasárnapi versenyét

A szezonnyitó Ausztrál Nagydíj győztese, Kimi Räikkönen ismét a hetedik rajthelyet szerezte meg a kvalifikáción, ám Nico Rosberg feltartása miatt a finn büntetést kapott, aminek következményekén három hellyel hátrébb, a 10. rajtkockából vághat neki az 56 körös versenytávnak. Csapattársa, Romain Grosjean rossz időzítés miatt be sem jutott a Q3-ba, így a finn mögül, a 11. helyről rajtolhat vasárnap.

raikkonen - malajzia.jpg

Kimi Räikkönen tavaly is büntetéssel kezdte meg a Maláj Nagydíjat, és ez a sorozat egyelőre nem szakadt meg. 2012-ben a finn az ötödik helyre kvalifikálta Lotusát, ám váltócsere miatt csak a 10. helyről kezdhette meg a futamot.

Kimi ezúttal is a 10. rajtkockát kapta meg, mert ugyan a hetedik leggyorsabb kört futotta meg a kvalifikáción, de a Q3-ban, a 14-es kanyarban feltartotta gyorskörén lévő Nico Rosberget, így a versenybírók három hellyel hátrébb sorolták.

Jenson Button, Adrian Sutil és Sergio Pérez így egy-egy helyet előreléphet, míg a két Lotus a 10. és 11. helyről kezdheti meg a vasárnapi futamot.

Räikkönen nem volt túl beszédes a kvalifikációt követően, de azt elismerte, hogy a nedves feltételek nem kedveztek a Lotusnak.

„Nem voltunk elég gyorsak a köztes gumikon, úgyhogy nem hinném, hogy a mai esős körülmények között ennél jobb időt tudtunk volna futni. Biztos, hogy nem ez az amit akartam, de ez van, remélem, hogy vasárnap jobbak leszünk. nyilván kiábrándító három helyet bukni a rajtrácson, de majd meglátjuk, hogy mi történik a versenyen. Fogalmam sincs, hogy milyen időjárás lesz, és mi történik majd a futamon, de mindenki számára ugyanazok lesznek a feltételek.”

Az időmérő középső etapjában Romain Grosjeannak nagyon rosszkor jött az eső, így a francia éppen csak, de lecsúszott a Q3-ról. 

„Úgy éreztem, hogy ma jobb volt az autó, és a szabadedzésen jól álltunk, így mindkét autóval könnyedén be kellett volna jutnunk a legjobb 10 közé, de sajnos az eső nagyon rosszkor jött számomra. A Q2-ben az első körömet használt gumikon futottam, majd amikor felkerültek az újak, akkor eleredt az eső, de így legalább megmaradtak az új gumik. Sajnálatos ami történt, de egy hosszú verseny vár ránk holnap, és legalább extra szett új gumink is van, így remélhetőleg használni is tudjuk majd őket.”

000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 raikkonen sepang formula-1 rajtbüntetés