2013. ápr 09.

F1 Räikkönen a háromhetes szünetben motorral repkedett

írta: FormaNet
F1 Räikkönen a háromhetes szünetben motorral repkedett

Kimi Räikkönen számtalanszor jelét adta már annak, hogy nem az a kifejezetten otthon ülő típus. Ha szert tesz egy kis szabadidőre, azonnal keres magának valami tevékenységet, és az nem a szalvéta gyűjtés, vagy éppen a sakk szellemi izgalmaihoz kapcsolódik. A Maláj Nagydíjat követő három hétben a Lotus finn klasszisa a MotoCross kihívásainak hódolt.

Kimi motor 1.jpg

A Formula-1-től két évig távol lévő finn az IceOne rali csapat mellett egy MotoCross csapatot is alapított, ezáltal egy másik, nem kevésbé veszélytelen szenvedélyének is hódolhat szabadidejében.

A finn MTV3 arról tudósított, hogy Räikkönen az elmúlt héten Belgiumban motorra pattant, és részt vett egy kavicsos terepen zajló edzésen.

A legtöbb F1-es istállónál az ilyen tevékenységet túlzottan veszélyesnek tartják, sőt a legtöbb alakulat a szerződésben tiltja a veszélyes sportokat, hiszen bármilyen baleset a pilóta testi épsége mellett a csapat szezonját is veszélyezteti. Így volt ez Robert Kubicával is, aki rali balesete miatt nem csupán saját F1-es álmait volt kénytelen feladni, de a Lotus istállót is nehéz helyzetbe hozta.

Kimi motor 2.jpg

Eric Boullier az enstone-i istálló csapatfőnöke Kimi motoros akcióját így kommentálta: „Az egyik pilótánk híres arról, hogy általában azt csinál, amit akar."

A csapatfőnök tavaly még nem volt ennyire engedékeny, ugyanis Kimi szeretett volna rajthoz állni a finn ralin, ám akkor Boullier egyértelműen megtiltotta: "Leültünk Kimivel, és beszélgettünk. Szerződése nem teszi lehetővé, hogy ralizzon, és miután tudjuk mi történt Roberttel, a csapat nem engedhette meg, hogy megtegye. Abszolút megértette a helyzetet, így a témát le is zártuk”- mondta tavaly nyár elején Boullier. 

Räikkönen indult már veszélyes versenyeken annak ellenére, hogy előző csapatai is tiltották azt, volt, hogy medvének öltözve igyekezett megőrizni inkognitóját (finn rajongói azóta nem egyszer medvejelmezben érkeznek versenyekre),nem sokkal ferraris debütálása előtt, 2007-ben pedig James Hunt álnéven állt rajthoz egy motorosszán versenyen.

000 facebook_banner.jpg

A Lotus úgy tűnik ilyen szempontból is engedékenyebb, mint akár a McLaren vagy a Ferrari, így a rajongók csak remélhetik, hogy ezeken az akciókon a finn világbajnok őrangyalai is nagy számban jelen vannak.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

 

Szólj hozzá

lotus forma1 kimi raikkönen formula-1