2013. ápr 10.

F1 Massa győzelemre éhes a frissítésekkel felvértezett F138-cal

írta: FormaNet
F1 Massa győzelemre éhes a frissítésekkel felvértezett F138-cal

Felipe Massa biztos benne, hogy 2013-ban győzelemért, sőt a világbajnoki címért harcolhat annak ellenére, hogy az elmúlt két futamon a Ferrarinak még nem sikerült futamgyőzelmet aratnia. A brazil versenyző magas célokkal készül a szezon harmadik versenyhétvégéjére, és a frissítésekkel felvértezett F138-cal talán nem is lehetetlen, hogy 2008 után ismét a pódium csúcsán állhasson. 

massa.jpg

Felipe Massa 22 pontjával jelenleg a legjobb ferraris versenyző a bajnoki tabellán. A brazil a listavezető Sebastian Vetteltől 18 pontos lemaradásban az ötödik helyen áll a pilóták versenyében, míg csapattársa, Fernando Alonso 18 egységgel a hatodik helyet bérli. A kétszeres bajnoknak legutóbb Sepangban nem sikerült a pontszerzés, így a Ferrarinak meg kellett elégednie Massa ötödik helyével. A maranellói gárda a konstruktőrök versenyében a Red Bull és a Lotus mögött sorakozik. A brazil szerint azonban sokkal jobb a Ferrari teljesítménye, mint ahogy azt a pontok száma mutatja. 

„Tudom, hogy még csak két versenyen vagyunk túl, de van egy jó érzésem az idei szezonnal kapcsolatban. A tél folyamán az F138-cal végzett munka a helyes irányba terelt minket, és sokkal több lehetőség rejlik benne. Természetesen mindig a győzelemért szeretnék harcolni, de az az első két versenyen nem jött össze. A jelek azonban jók voltak, kiváló volt a versenytempónk, és továbbra is haladnunk kell előre, versenyről-versenyre.”

„Annyit mondhatok, hogy két csapatnál egyértelműen több van a mezőnyben, akik harcolhatnak a győzelemért és a bajnoki címért. Közülük az egyik a mi csapatunk. Az autónk a megfelelő irányban fejlődik, és amilyen adatokat kaptunk a szélcsatornában és a gyárban, azokat az eredményeket hozza  a pályán. Melbourne-ben egy győzelemre képes autónk volt, majd Malajziában szintén versenyképesek voltunk még akkor is, ha az időjárás miatt leginkább lutri volt a futam.”

Massa és Alonso az elmúlt héten Maranellóban szimulátoron is dolgozott, és a brazil biztos abban, hogy csapata Kínában még egyet előreléphet. A 31 esztendős pilóta utoljára 2008-ban nyert futamot, és ugyanebben az évben érte el eddigi legjobb eredményét (2. hely) Sanghajban. Most nagy célokkal vág neki a hétvégének.

„Nagyon jól felkészültünk a kínai hétvégére, és minden fejlesztést - amit terveztünk - elvihetünk Sanghajba, miután a múlt héten dolgoztunk rajtuk a gyárban és a szimulátoron. Remélem, hogy ezektől tovább javul majd a teljesítményünk. Cél az, hogy sokkal több pontért, dobogós helyezésért, vagy akár győzelemért harcoljunk. Magas célokat kell kitűzni magunknak.”

000 facebook_banner.jpg

Ami a fejlesztéseket illeti, a csapat technikai igazgatója, Pat Fry elárulta, hogy továbbra is az egykörös tempón kell javulniuk. 

„Eddig elég erős versenytempót mutattunk, és az össze gumikeveréken - amit eddig használtunk - jól teljesítettünk, de még dolgoznunk kell azon, hogy az időmérőn is a leggyorsabbak legyünk, és jelenleg nagyon kemény munka folyik ezen a területen is. Eddig a hosszú etapokra koncentráltunk, bár ezek már nem olyan hosszúak, mint a múltban, mert idén a futamokon több bokszkiállásra lehet számítani. Nem szabad figyelmen kívül hagynunk az egykörös teljesítményt, és biztos vagyok abban, hogy minél többet tudunk meg a kocsiról, úgy ezen a területen is ki tudjuk hozni belőle a legjobbat” – ecsetelte a technikai igazgató. 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

 

Szólj hozzá

ferrari forma-1 kínai nagydíj felipe massa formula-1