2013. ápr 16.

F1 A Lotusnál nem aggódnak Räikkönen távozása miatt

írta: FormaNet
F1 A Lotusnál nem aggódnak Räikkönen távozása miatt

A Red Bull sikertelen malajziai csapatutasítását követően felerősödtek azok a találgatások, melyek szerint a jövő évben a Milton Keynes-i alakulat más csapattársat keres Mark Webber helyére, mivel a két pilóta eddig sem túlzottan fényes viszonya Sebastian Vettel engedetlenségével talán végleg megromlott. Három futamot követően úgy tűnik elindult az idei pilótakeringő, hiszen egyre többen keresik (a csapat helyett is) Webber esetleges utódját. A Toro Rosso párosa mellett sokan Kimi Räikkönent is a lehetséges jelöltek közé sorolják, ám a Lotusnál úgy vélik, nincs ok aggodalomra, sok indok van amellett, hogy a jégember jövőre is a fekete-arany kocsiban versenyezzen.

A Lotusnál nem aggódnak Kimi miatt.jpg

A Red Bull-Räikkönen pletykák azt követően erősödtek fel, hogy az energiaitalos csapat milliárdos tulajdonosa, Dietrich Mateschitz nemrégiben arról beszél, a finn klasszis is látószögükbe került, mint Vettel esetleges jövőbeli csapattársa. Ez azonban még igazán semmit sem jelent, hiszen Webber sorsa sem dőlt el, bár egyre több jel utal arra, hogy az ausztrál kényelmetlenül érzi magát csapatánál, és esetleg jövőre a  Porschéval leszerződve a Le Mans szériában folytatja. Ha ez így is lesz, ebből még nem következik egyenesen Räikkönen érkezése. Így gondolja ezt a Lotus tulajdonosa, Gerard Lopez is.

Lopez szerint semmi okuk arra, hogy a Red Bull tulajdonosának nyilatkozata miatt aggódjanak, mert számtalan érv szól amellett, hogy a jégember még legalább egy évet az istállónál versenyezzen. Amikor Lopezt arról kérdezték, készül-e arra, hogy Kimi „kegyeiért” esetleg meg kell küzdeni a Red Bull-lal, a tulajdonos így válaszolt: „Kimi helyzete számtalan dolognak az alapja, de nem úgy ahogy azt a Red Bullnál mondják. Azt hiszem nekik most mindkét kezük tele van.”

„Ami azt illeti, a kapcsolatunk Kimivel kiváló. Jelenleg ott vagyunk, ahol akarunk lenni, és ő is ott van ahol lenni szeretne, és én biztos vagyok abban, hogy Kimi nem az a srác, aki aláírna bármiféle előszerződést. Bárki legyen is az. Ha továbbra is megadjuk neki azt, amit akar, úgy nem látom okát, hogy bárhová menjen tőlünk. Elégedettek vagyunk, és nem látunk okot, hogy elmenjen bárki helyére.”

000 facebook_banner.jpg

Lopez úgy gondolja, hogy a Red Bullnál Raikkönen nevének említése inkább taktikai okok miatt történt, hogy megpróbáljanak csapaton belül rendet teremteni, a kellemetlen malajziai esetet követően.

„Azt hiszem, a jövő évi pilóták kérdése jelenleg egy játék.  Megvan a maguk problémája, és lehet ilyeneket mondani, mert azt gondolják, ezzel sikerül azokon segíteni, bár azt nem nagyon látom, hogy hogyan.  Mi jól vagyunk így, ahogy vagyunk, és azt hiszem, Kimi maradni fog” – nyilatkozta a Genii Capital, és a Lotus tulajdonosa.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

 

Szólj hozzá

lotus forma1 red bull kimi raikkönen formula-1 gerard lopez