2013. ápr 23.

F1 A Lotus: Kimi folyamatos nyomással megtörheti Vettelt

írta: FormaNet
F1 A Lotus: Kimi folyamatos nyomással megtörheti Vettelt

Kimi Räikkönen a Bahreini Nagydíjon nyolcadik helyről rajtolva végül másodikként szelte át a célvonalat, a címvédő Sebastian Vettel mögött. Ugyanez a páros foglalja el a bajnoki tabella első két helyét is, és a finn mindössze 10 ponttal marad el az élen álló német riválisától. A Lotus F1 Team csapatfőnöke, Eric Boullier úgy véli, csapata képes segíteni finn versenyzőjét abban, hogy a szezon során folyamatos nyomás alatt tartsa a Red Bull Racing éllovasát.

bahrein.jpg

Sebastian Vettel a második rajtkockából indulva viszonylag kényelmesen húzta be idei második futamgyőzelmét az elmúlt hétvégé, míg Kimi Räikkönen egy elég gyengécske időmérő után, a rajtrács nyolcadik helyéről ért fel a dobogó második fokára. Vettel ezzel az eredményével jelenleg 77 ponttal vezeti a világbajnoki pontversenyt, az őt követő finn pedig eddig összesen 67 pontot gyűjtött. 10 pontos különbség bármikor behozható, és a Lotus csapatfőnöke szerint Kimi kiegyensúlyozott teljesítménye az, ami nyomás alá helyezheti a regnáló bajnokot. A Jégember következetessége mellett a francia szakember abban is biztos, hogy a folyamatos fejlesztésekkel a Lotus képes lesz olyan autót biztosítani versenyzőinek, ami minden pályán reális esélyekkel indulhat a győzelemért.

„Már most egyértelműen nyomást gyakorol Vettelre"- mondta finn versenyzőjéről Boullier.

„Mindent megteszünk, hogy támogatni tudjuk őt abban, hogy a lehető legnagyobb nyomást helyezze rá, és Sebastian talán megtörik ez alatt a nyomás alatt. Ha minden a helyén van, akkor Kimi egy hihetetlenül jó hajrázó, és senki sem képes megállítani abban, hogy még sok versenyt befejezzen” – idézi a csapatfőnököt az ESPN.

Boullier röviden azokról a fejlesztésekről is beszélt, melyek az E21 potenciálját hivatottak megőrizni.

„Ismét köszönetet kell mondanom azoknak a srácoknak, akik Enstone-ban mögöttünk állnak, mert kiváló munkát végeztek. Ismerem az adatokat, és tudom, hogy mik jönnek még a jövőben. Szóval az autó fejlesztése nagyon jól halad, így nagyon érdekes lesz látni és nyomon követni.”

Kép: Sutton Images

000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá