2013. ápr 25.

F1 Hamilton szerint dicséretes, hogy a McLaren hagyta harcolni pilótáit

írta: FormaNet
F1 Hamilton szerint dicséretes, hogy a McLaren hagyta harcolni pilótáit

Lewis Hamilton szerint nagyra becsülendő, hogy a McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh nem szólt bele Jenson Button és Sergio Pérez összecsapásába a Bahreini Nagydíjon. A 2008-as bajnok úgy véli, a McLarennél mindig is ez volt az egyik legjobb dolog, és amíg a pilóták odafigyelnek arra, hogy ne üssék ki egymást a versenyből, addig ez a hozzáállás a követendő példa. A McLaren csapaton belüli fiaskója mellett a brit bajnok Sebastian Vettel könnyednek tűnő győzelméről is beszélt, és biztos benne, hogy a címvédőnek és csapatának nem minden helyszín lesz ennyire kedvező, mint a legutóbbi. 

mclaren - bahrein.jpg

A bahreini futam valószínűleg nem Sebastian Vettel magabiztos győzelmétől marad emlékezetes, sokkal inkább a McLaren pilótái között kialakult párharcról, ami közvetlenül a leintés után kisebb konfliktushoz vezetett, ezen belül is leginkább Jenson Button sérelmezte a történteket. Lewis Hamilton mindenesetre dicsérte Martin Whitmarsh csapatfőnök hozzáállását, és úgy gondolja, hogy a McLarennél mindig is az volt az egyik legjobb dolog, hogy hagyták egymás között versengeni pilótáikat.

„Az egy jó csata volt”- dicsérte Pérez és Button akcióit Hamilton.

„Martinban (Whitmarsh) az az egyik jó dolog, hogy lehetővé teszi pilótáinak a versenyzést. Ez az amit mindig is tett, akkor is, amikor még a csapatnál voltam. Ebben a tekintetben nem változik. Számomra ez nem is jelent problémát mindaddig, amíg mindannyian egy célért versenyzünk, és tiszteletben tartjuk egymást. Mindannyian azért vagyunk itt, hogy versenyezzünk, ezen belül pedig azt kell szem előtt tartanunk, hogy mi a legjobb a csapatnak, és azt, hogy ne üssük ki egymást” – vélekedett a 28 esztendős bajnok. Ami pedig saját bahreini versenyét illeti, a problémák ellenére is meglehetősen optimista a jövőt illetően.

A Red Bull Racing háromszoros világbajnoka, Sebastian Vettel jelenleg 10 ponttal vezeti a bajnoki pontversenyt Kimi Räikkönen előtt, míg a Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton 27 pontos hátrányban áll a harmadik helyen. A 2008-as bajnok éppen ezért úgy véli, még korai lenne bedobnia a törölközőt, többek között azért is, mert szerinte a Red Bull bahreini magabiztos fölénye koránt sem lesz jellemző minden egyes helyszínen.

000 facebook_banner.jpg

„Mindvégig úgy tűnt, hogy Seb nyerni fog Bahreinben, így valójában nem volt nagy meglepetés számunkra. De nem hinném, hogy minden versenyen ugyanez lesz a helyzet, és a Red Bull valamelyest küszködik az időmérőkön. A bahreini az egyik legrosszabb verseny volt számunkra, mert sok probléma volt az autóval. Így az ötödik hely végeredményben egy szép helyezés volt, ha azt nézzük, hogy a kilencedik helyről rajtoltam. Pozitívra fordultak a negatív dolgok, és jelenleg van két harmadik és két ötödik helyem. Amikor csatlakoztam új csapatomhoz, sokkal rosszabbra számítottam” – értékelt Hamilton.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

mercedes forma-1 lewis hamilton formula-1