2013. ápr 26.

F1 Hamilton: Fizikailag és mentálisan is jobb vagyok, mint valaha

írta: FormaNet
F1 Hamilton: Fizikailag és mentálisan is jobb vagyok, mint valaha

Még el sem kezdődött a szezon, már akkor többen azt jósolták, hogy Lewis Hamilton első mercedeses évében már futamot fog nyerni, sőt Fernando Alonso azt mondta, inkább azon lepődne meg, ha egykori csapattársa nem nyerne versenyt idén. Maga az érintett akkor még nagyon óvatosan fogalmazott, és azzal a hasonlattal élt új csapatával való céljaival, hogy ez egy maratoni futás lesz, nem pedig egy sprintverseny. Négy versenyt követően azonban kissé megváltoztak a dolgok, és jelenleg Hamilton is biztos benne, hogy még ebben a szezonban versenyt nyerhet.

lewis hamilton -bahrein.jpg

Lewis Hamilton saját várakozásait is meghaladva jelenleg a világbajnoki pontverseny harmadik helyét foglalja el, és a szezon eddigi négy versenyének felén dobogós eredményt szerzett, nem mellesleg a Kínai Nagydíjon pole pozícióból rajtolhatott. Legutóbb ugyan (váltócsere miatt) csak a kilencedik rajtkockából indult, de onnan is egészen az ötödik helyig zárkózott fel. Mindezek tükrében a brit versenyző egyre magabiztosabb a sikerekkel kapcsolatban, sőt meggyőződése, hogy már ebben az évben gyarapíthatja futamgyőzelmeinek számát annak ellenére is, hogy a Mercedes az elmúlt három évben mindössze egyetlen egy győzelmet tud felmutatni.

„Bízom benne, hogy idén nyerni tudunk különösen azért, mert most lesznek még fejlesztéseink, melyek javítják az autót. Néhány helyen a gumikopás nem lesz olyan rossz, mint Bahreinben volt, és biztos vagyon benne, hogy ott maradhatunk az élmezőnyben” – mondta Hamilton a Sky Sportsnak adott interjúban.

A hátsó gumik túlzott kopása Bahreinben nagyon megnehezítette a csapat dolgát, és ez különösen a pole-ból induló Nico Rosbegnél volt feltűnő, aki végül csak a kilencedik helyen fejezte be reménytelinek induló versenyét. Igaz, ezek a problémák idén is szinte minden alakulatnál jelentkeznek, és a 2008-as világbajnok is azok táborát erősíti, akiket meglehetősen frusztrál az olasz gumigyártó idei felhozatala, mert kompromisszumot kell kötni a sebesség és a gumikímélés között.

„Szeretem padlógázon nyomni, de jelenleg ez lehetetlen”- panaszolta (a mezőnyből nem egyedüliként)  a brit versenyző, és bár a Pirellikkel aggályai vannak, ugyanakkor továbbra is úgy véli, hogy a Mercedeshez való igazolás nagyon jó döntés volt részéről. Szavait alátámasztja az is, hogy idén sokkal nyugodtabbnak és elégedettebbnek tűnik.

„Mindenki továbblép és kipróbál új dolgokat, és én ezt most nagyon élvezem. De nem azért, mert ez jobb - egyszerűen csak más. Más a csapat, és mások az emberek akikkel vagyok, és valóban nagyon élvezetes velük dolgozni. Ez egy olyan új kihívás, amit akartam.”

„Sokkal kényelmesebben érzem magam a bőrömben. Úgy érzem, évről-évre egyre jobb vagyok, és fejlődök. Van egy nagyon jó csapat körülöttem, egy jó menedzsment, és minden rendben van a családommal, a barátnőmmel, de még a kutyámmal is. Apránként kell összerakni a dolgokat, hogy egyre jobbak legyenek, és most úgy érzem, hogy fizikailag és mentálisan is jobb vagyok, mint ezelőtt bármikor."

 

FormaNet, Varga Viktória

Szólj hozzá

mercedes forma-1 lewis hamilton formula-1