2013. ápr 27.

F1 Pérez: Csakis a csapatnak tartozom bocsánatkéréssel

írta: FormaNet
F1 Pérez: Csakis a csapatnak tartozom bocsánatkéréssel

A Bahreini Nagydíj hétvégéjén ezúttal a McLarenen belüli összecsapásnak lehettünk szemtanúi előbb a futamon, majd közvetlenül a leintést követően is. A csapatvezetés persze nagyon gyorsan igyekezett helyretenni a dolgokat, és hamarosan már arról szóltak a hírek, hogy Jenson Button és Sergio Pérez megbeszélték a történteket és természetesen rendezték is a konfliktust. Többen úgy állították be a dolgot, hogy a mexikói pilóta elnézést kért, ám Pérez ezt határozottan visszautasítja. A McLaren új szerzeménye ugyanis úgy véli, semmi olyat nem tett, amiért bocsánatot kellene kérnie csapattársától. 

Sergio-Perez.jpg

A szezon negyedik nagydíján a legnagyobb látványosságot Sergio Pérez agresszív menetelése jelentette. A McLarennél haloványan kezdő mexikói pilóta nem csak egy Fernando Alonsótól nem riadt vissza, de még saját csapattársát sem kímélte. Nyilván a mezőny legrutinosabb versenyzőjét, Jenson Buttont sem kellett félteni, és Pérez agresszív támadására agresszív védekezés volt a válasz, és az adok-kapok odáig fajult, hogy a két McLaren nem egyszer össze is ért. A balesetet végül sikeresen elkerülték, ám Button igencsak meglepődve konstatálta Sergio támadását, majd a csatározás közben már-már kétségbeesetten kérte csapatát a rádión, hogy sürgősen hűtsék le valahogy a vérszemet kapó vehemens kollégát. A felpaprikázott brit bajnok a leintést követően is meglehetősen kritikus szavakkal illette Pérez akcióját, és azt nyilatkozta, hogy túlságosan agresszív volt, és az ember egy csapattárstól egyáltalán nem számít ilyen támadásra.

A McLaren tulajdonképpen jól jött ki az esetből, hiszen nem történt baleset, így utólag csak profitált az izgalmas jelenetekből, nem mellesleg ismét jogosan felemlegethették, hogy náluk sosem volt divat a csapatutasítás intézménye, mert a McLaren egy valódi versenycsapat. Mindezek mellett Button kissé indulatos nyilatkozatát is igyekeztek enyhíteni, sőt hétfőn már olyan hírek láttak napvilágot, hogy a két versenyző tisztázta egymással a nézeteltéréseket. A végül hatodikként  célba érkező Pérez ugyanis már a leintést követően is úgy gondolta, hogy kicsit sem volt agresszívabb, mint csapattársa, így nem csak a pályán, de a versenyt követően sem értette meg egymást a két mclarenes.

000 facebook_banner.jpg

Miután megtörtént az ügy tisztázása, néhány lap úgy írta le a dolgok elsimítását, mintha a mexikói elnézést kért volna rangidős társától, ám Pérez kijelentette, szó sem volt ilyesmiről.

„Úgy vélem sok kritika repkedett a versenyt követően, de később lehetőségünk nyílt, hogy Jensonnal és a csapattal is megbeszéljük a dolgokat, ami nagyon jó volt. Különböző lapok azt írták, hogy elnézést kértem Jensontól, de ez nem így van.”

„Nem kérek bocsánatot, mert nem hinném, hogy szükség van erre. A csapatnak tartoztunk egy bocsánatkéréssel, és ez az, amit megbeszéltünk. Bocsánatot kértünk a csapattól, mert túl sokat kockáztattunk, és mindketten nagyon agresszívak voltunk. Ezen felül másért nem kell elnézést kérnem, és a kapcsolatunk Jensonnal továbbra is rendben van” – jelentette ki a 23 éves pilóta.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 mclaren formula-1 sergio perez