2013. ápr 29.

F1 Vettel: Nagyszerű lenne, ha Kimi lenne a csapattársam

írta: FormaNet
F1 Vettel: Nagyszerű lenne, ha Kimi lenne a csapattársam

A Red Bull Racing német sztárpilótája köztudottan jó kapcsolatot ápol a 2007-es világbajnokkal, Kimi Räikkönennel, és a mostanában felmerülő szóbeszéddel – mely szerint jövőre akár csapattársak is lehetnek – kapcsolatban elárulta, hogy nagyon örülne Kimi érkezésének, de versenyzés szempontjából neki teljesen mindegy, hogy ki ül a másik Red Bullban.

vettel - raikkonen.jpg

Sebastian Vettelnek a „Multi21” affér miatt ha lehet, még az eddigieknél is feszültebb a viszonya jelenlegi csapattársával, Mark Webberrel. Ezzel együtt természetesen továbbra sem szűnnek azok a találgatások, melyek szerint Webber a kialakult ellentétek miatt szezon végén elhagyhatja a Red Bullt, és nem csillapodnak azok az elképzelések sem, hogy az ausztrál helyét 2014-től Kimi Räikkönen veheti át. Persze mindez csak pletyka, hiszen az érintettek egyelőre még nem kívánnak a jövőjükkel foglalkozni,  ám a címvédő a napokban a német Sport Bildnek nyilatkozva elmondta véleményét a szóbeszéddel kapcsolatban.

„Nem érdekel, hogy ki a csapattársam. Ha nyerni akarsz, mindenkit meg kell verned” – jelentette ki a német klasszis.

„De nagyszerű lenne, ha Kimi lenne a csapattársam. Nincs semmi problémánk egymással, és elég érettek vagyunk ahhoz, hogy bármilyen nehéz szituációt kezelni tudjunk. Biztos, hogy jól kijönnék vele. Ő egy nagyon becsületes ember, nincs vele semmi gubanc.”

000 facebook_banner.jpg

Kimi Räikkönen napokban szintén beszélt Vettelhez fűződő baráti viszonyáról, de természetesen arra nagyon vigyázott, hogy semmit se mondjon arról, hogy milyen tervei vannak azt követően, amikor jelenlegi szerződése lejár a Lotus F1 Teamnél.

„Megbízunk egymásban, és a csaták során nem csinálunk semmi hülyeséget. Mindketten nyitottak és őszinték vagyunk egymáshoz. Ha ütköznénk, valószínűleg megvitatnánk a problémát egymás között, de ez normális” – vélekedett Räikkönen.

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 kimi raikkonen sebastian vettel formula-1