2013. ápr 30.

F1 Pérez elhallgattatta kritikusait

írta: FormaNet
F1 Pérez elhallgattatta kritikusait

A nagy csapatok közül a tavalyi évhez képest egyértelműen a McLaren kezdett a leggyengébben, mindemellett új versenyzőjük, Sergio Pérez is meglehetősen halovány formát mutatott, és három versenyhétvége elég volt ahhoz, hogy rögtön a kritikák kereszttüzében találja magát. Bahreini Nagydíjon azonban fordult a kocka, a mexikói tehetség a futam egyik főszereplője lett rendkívül agresszív menetelésével. Pérez úgy véli, legutóbbi teljesítményével elhallgatta kritikusait, és bebizonyította, sikeres lehet a legendás alakulatnál.

 Sergio-Perez_1.jpg

 

Sergio Pérez a tél folyamán még a világbajnoki címért való küzdelemről álmodozott, ehelyett azonban már a szezon elején éles kritikákkal kellett szembenéznie. Az első három nagydíj után ugyanis mindössze két pont árválkodott a neve mellett, ami finoman szólva sem elfogadható eredmény egy top csapatban versenyző pilótától. Talán a rázúduló kritikák hatására a bahreini versenyen Pérez végre kibújt a szürke kisegér jelmezből, és a 12. helyről rajtolva végül hatodikként szelte át a célvonalat. Ráadásul úgy menetelt előre, hogy saját csapattársát, valamint a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót sem kímélte, így a kritikák helyét látványos csatáiról- és a McLarenen belüli szabad versengésről szóló cikkek vették át.

„Volt néhány nagyon nehéz pillanatunk, de azt hiszem, most kezdődik számunkra a szezon. Soha nem veszítettem el a bizalmamat, és mindvégig hittem magamban. Most megmutattam a kritikusoknak, hogy jó munkát végzek”- idézi Pérezt az Autosport.

Pérez szerint véletlen egybeesés, hogy a csapatfőnök, Martin Whitmarsh éppen a bahreini versenyhétvége előtt fejtette ki azon véleményét, hogy ideje lenne kicsit agresszívabb vezetési stílusra kapcsolnia új versenyzőjének. A mexikói úgy látja, hogy minden csak az autón és egy jó stratégián múlik.

„Ha a stratégia és az autó is lehetővé teszi, akkor lehet másként vezetni. Nem védekezni, hanem támadni. Bahreinben mindvégig nagyszerű hétvégénk volt, és nagyon kellemes meglepetésként ért minket, hogy az élen versenyezhettünk.”

000 facebook_banner.jpg

Pérez csapattársa, Jenson Button hétfőn a Vodafone Red Show keretén belül a zsámbéki vezetéstechnikai központba látogatott, az MTI-nek adott interjúban többek között a gyengén induló szezonról is beszélt.

"A télen sokat dolgoztunk az autón, tulajdonképpen a tavalyit fejlesztettük tovább, de rossz irányba indultunk, így mostanra muszáj volt változtatni"- nyilatkozta a 2009-es bajnok az MTI-nek, hozzátéve, hogy reményei szerint ezek a változások a jövő heti Spanyol Nagydíjon egy sokkal versenyképesebb McLarent eredményeznek. 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 mclaren formula-1 sergio perez