2013. máj 12.

F1 A Spanyol Nagydíj rajtrácsa a büntetéseket követően

írta: FormaNet
F1 A Spanyol Nagydíj rajtrácsa a büntetéseket követően

A tegnapi időmérő eredményéhez képest kissé átalakul a Spanyol Nagydíj rajtrácsa, miután a versenybíróság a Ferrari brazil pilótáját, Felipe Massát, és a Sauber mexikói újoncát, Esteban Gutierrezt három-három rajthelyes büntetéssel sújtotta.

massa-gutierrez.jpg

A versenybíróság mindkét alkalommal úgy találta, hogy a megbüntetett versenyzők feltartották riválisukat az időmérőn.

Felipe Massa csapattársa, Fernando Alonso mellől indult volna, a hatodik rajtkockából, ám az időmérő második szakaszában a Red Bull ausztrál pilótáját, Mark Webbert akadályozta gyorskörén, ezért ma csak a kilencedik helyről indulhat. Massa büntetésével Webber a hetedik rajtkockát örökölte meg, a Lotus francia pilótája, Romain Grosjean a hatodik helyre, Alonso mellé lép előre, és a McLaren mexikói versenyzője, Sergio Pérez is nyert egy helyet a büntetéssel, a kilencedik helyett a nyolcadik rajtkockára állhat fel a versenyen.

000 facebook_banner.jpg

A sauberes Esteban Gutierrez Kimi Räikkönent hátráltatta a Q1-ben, az utolsó sikánnál, így az ő büntetése sem maradt el. A mexikói pilóta a 16. legjobb időt autózta az időmérőn, a három rajthelyes büntetéssel azonban csak a 19. helyről vághat neki a 66 körös Spanyol Nagydíjnak. Ez előnyt jelent Valtteri Bottas, Pastor Maldonado, és Giedo van der Garde számára

Rajtrács.JPG

FormaNet, Varga viktória

001_fórum logo.png

 

Szólj hozzá

forma1 motorsport autosport rajtrács spanyol nagydíj formula-1 felipe massa büntetése