2013. máj 21.

F1 Räikkönen szerint semmi meglepő nincs abban, hogy második bajnokságban

írta: FormaNet
F1 Räikkönen szerint semmi meglepő nincs abban, hogy második bajnokságban

Kimi Räikkönen már tavalyi visszatérésekor is bizonyította, hogy semmit nem veszített vezetői képességeiből, jelenlegi második helyével pedig a kétkedők táborának maradékát is meggyőzte arról, hogy a mezőny egyik legkiválóbb versenyzője azzal együtt is, hogy nem a leggyorsabb autót vezeti. A Jégember szerint semmi meglepő nincs a bajnokságban elfoglalt második helyében.

Kimi_Raikkonen.jpg

A Lotus F1 Team finn versenyzője, Kimi Räikkönen az idei szezon eddig öt versenyén egyszer futamgyőzelmet ünnepelhetett, a legutóbbi három versenyhétvégén pedig zsinórban három alkalommal is a dobogó második fokára állhatott. Eddig mindössze Malajziában nem sikerült dobogós helyezést elérnie, akkor a finn bajnok hetedikként látta meg a kockás zászlót. A bajnoki pontversenyben jelenleg mindössze négy pont választja el az éllovas Sebastian Vetteltől, ami sokak számára kicsit meglepő teljesítmény a Lotustól. Kimi ugyanakkor semmi különöset nem talál abban, hogy csapata ennyire erősen kezdte a 2013-as szezont.

„Nem értem, miért kellene meglepődni, és nem hinném, hogy bármi varázslat lenne e mögött. Azt akartuk, hogy az előző évhez képest fejlődjünk, és ezt megcsináltuk. Ismerem a csapatot, és ők is ismernek engem, még több tapasztalatot szereztünk, elég egyenletes a teljesítményünk, és elég gyorsak vagyunk ebben az évben” – ecsetelte a sikerek titkát a 2007-es bajnok.

Replay napszemüveg

„A célunk az volt, hogy az első versenytől kezdve jobbak legyünk, és sikerült odatenni magunkat egy erős pozícióba. Most már azt szeretnénk, hogy több versenyt is megnyerjünk, de ez még nem történt meg. Ha visszatekintünk, nem lehetünk elégedettek – még ha minden versenyt megnyersz, valószínűleg akkor sem leszel száz százalékosan elégedett."

Miközben a dobogóról Kimi idén eddig csak egyszer maradt le, az időmérőkön viszont csak egyetlen egy alkalommal sikerült az első három közé kvalifikálnia magát. Mindezek tükrében nyilvánvaló, hogy a Lotus versenytempója és egykörös tempója között nagy a különbség, így a hétvégi Monacói Nagydíjon nehéz dolguk lesz, hiszen a szűk utcai pályán köztudott, hogy sokat számít a rajtpozíció. Az enstone-iak ezzel együtt hisznek abban, hogy Monacóban is valódi kihívók lehetnek a futamgyőzelemért zajló küzdelemben, mindemellett Räikkönen nem gondolja, hogy csapata jogtalan előnyhöz jutna a Pirelli gyorsan kopó gumijai miatt.

000 facebook_banner.jpg

„Ez egy kissé megváltozott az évek során, de azt hiszem, a legfontosabb dolog még mindig ugyanaz. Ha nem vagy gyors, akkor nem állhatsz dobogóra. Először is elég erősnek kell lenned ahhoz, hogy oda tudd tenni magad. Lehet, hogy most nagyobb a különbség a különböző típusú gumik között és hasonló dolgok, de például régebben az üzemanyaggal lehetett játszadozni.”

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

lotus forma-1 kimi raikkonen formula-1