2013. máj 31.

F1 Trulli beperli a Caterham tulajdonosát, Tony Fernandest

írta: FormaNet
F1 Trulli beperli a Caterham tulajdonosát, Tony Fernandest

A Formula-1-ből 2011 végén távozó Jarno Trulli bejelnetett, be fogja perelni legutóbbi csapatfőnökét, Tony Fernandest, mivel a Caterham még rengeteg pénzzel tartozik neki.

jarno trulli - tony fernandes.jpg

 

Jarno Trulli 2011-ben 15. F1-es szezonját teljesítette, ezen belül is második évét az akkor Team Lotus (ma Caterham F1 Team) nevet viselő, Tony Fernandes tulajdonában lévő kiscsapatnál. Az olasz veteránnak ugyan még a következő idényre is szerződése volt alakulatával, ennek ellenére a jelentős szponzori háttérrel rendelkező Vitalij Petrov vette át a helyét 2012-ben. Mivel a váltás csak nem sokkal a szezon kezdete előtt (februárban) derült ki, így az egyszeres futamgyőztesnek esélye sem volt más csapat után néznie. 

Trulli és a csapatvezető akkoriban állítólag úgy egyezett meg egymással, hogy az olasz lemond erről a plusz évről azzal a feltétellel, hogy Fernandes kifizeti neki a 2012-re járó fizetését.

Az olasz Autosprint most úgy értesült, hogy ez a feltétel nem teljesült, és ezért Trulli megneheztelt a malajziai üzletemberre, aki azóta nem csak növelte csapata költségvetését, de beinvesztált egy angol labdarúgó csapatba, a Queens Park Rangers-be.

„Be fogom őt perelni, mert egy csomó pénzzel tartozik nekem”- idézi Trullit az olasz lap.

„A Formula-1-es karrierem véget ért, mert megállapodtunk abban, hogy átadom a helyemet, és a csapat biztosított afelől, hogy teljesíti a szerződésben vállalt kötelezettségeit. Ez a mai napig nem történt meg” – árulta el a több, mint 250 nagydíjon rajthoz álló ex versenyző. 

 000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 caterham jarno trulli formula-1