2013. jún 20.

F1 Hülkenberg elismeri, a csapatváltás rossz döntés volt

írta: FormaNet
F1 Hülkenberg elismeri, a csapatváltás rossz döntés volt

Nico Hülkenberg úgy tűnik nem kötött jó üzletet tavaly, amikor úgy döntött, hogy a szezon végén elhagyja csapatát, a Force Indiát, és átigazol a Sauberhez. A német versenyző az elmúlt hét nagydíj alatt mindössze öt pontot gyűjtött csapatának, miközben ex alakulata jelenleg a McLaren előtt áll a konstruktőri bajnokságban. Hülkenberg eddig türelmes volt, most azonban elismeri, hogy fájdalmasan érinti a Force India remek szereplése, és végre szeretne egy gyorsabb autót.

Nico-Hulkenberg.jpg

Nico Hülkenerg tavaly ilyenkor a Force Indiánál nem állt sokkal jobban, mint jelenleg, hiszen 2012-ben hét nagydíjat követően 7 pontja volt a mostani öttel szemben. Legjobb eredménye tavalyi csapatával egy ötödik hely volt az Európa Nagydíjon, miközben a Saubernél Sergio Pérez három dobogós helyezést is begyűjtött. Ennek tükrében a 25 esztendős tehetség nyilván némi előrelépésre számított a csapatváltás után, ám eddig ez a számítása egyáltalán nem jött be.

Idén a Force India versenyzői már nem egy alkalommal megvillanthatták tehetségüket, miközben a Sauber rendszerint beleszürkült a mezőny második felébe. A csapat rangidős, tehetséges versenyzője nem tud közelébe sem érni a tavalyi eredményeknek, és bár eddig tagadta, hogy megbánta volna a csapatváltás, most azonban elismeri, nem hozott „helyes döntést”, és a Sauber jelenleg nagyon nehéz helyzetben van.

„Természetesen nem erre számítottam, és a csapat sem így képzelte ezt az évet. Egyértelmű, hogy nem ott vagyunk, ahol lennünk kellene” – idézte Hülkenberget a Speed ​​Week.

Arctica sportnapszemüveg

„De sajnos ilyen a Formula-1. Amikor meghozol egy döntést, sosincs garancia arra, hogy az jól fog elsülni.”

„Amit tehetünk az az, hogy csak előre tekintünk, és megpróbáljuk kihozni a maximumot ebből a szezonból”- magyarázta a német, és nem tagadja, hogy kissé fájdalmasan érinti, hogy volt csapata jócskán előrébb áll a tabellán.

"Hogy őszinte legyek, még nem volt alkalmam ezt megtapasztalni a pályán, de nyilván jobb a stratégiájuk és bokszkiállásaik. A pályán még nem csatáztunk egymás ellen, de igen, ha jobb eredményt érnek el, az természetesen fájdalmas. Szeretnék egy gyorsabb autót.”

000 facebook_banner.jpg

És hogy mi a valódi probléma?

„Elsősorban az aerodinamikához van köze. Ezen a területen egyszerűen nem vagyunk annyira erősek, mint a többi csapat, akik a tél folyamán ebben a tekintetben nagyobbat léptek előre.”

„Nyilván ezeken a dolgokon nem lehet egyik napról a másikra változtatni, de dolgozunk rajta.”

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Szólj hozzá

forma-1 autosport sauber formula-1 nico hulkenberg