2013. jún 27.

F1 Ecclestone készül a börtönre, közben egy infarktusban reménykedik

írta: FormaNet
F1 Ecclestone készül a börtönre, közben egy infarktusban reménykedik

Bernie Ecclestone az elmúlt hetekben egyre többször tesz nyilatkozatot a megvesztegetési botrányként elhíresült ügy kapcsán, és úgy tűnik, kezdi komolyan venni az esetleges súlyos ítélet lehetőségét is. Az F1 nagyura továbbra is ártatlannak vallja magát, és ezt igyekszik majd bebizonyítani a bíróságon, ám eljátszott a gondolattal, hogy mi lesz akkor, ha az ügy végén esetleg rá is börtönbüntetés vár, mint ahogy az ügy másik főszereplőjét, az egykori bankárt, Gerhard Gribkowsky-t már nyolc és fél évi börtönre ítélték.

bernie ecclestone.jpg

Egyre közelebb kerül Bernie Eccelstone a német bírósági eljáráshoz a megvesztegetési botrány kapcsán, mely szerint az F1 eladásakor a sport részvényeit kenőpénzért alulértékelve játszották a jelenlegi többségi tulajdonos, a CVC kezére a részvények 67 százalékát. Erről itt olvashattok

A FOM vezére továbbra is hangsúlyozza ártatlanságát, és azt, hogy ezt bizonyítani is tudja a bíróság előtt, ám azt is elismeri, benne van a pakliban, hogy börtönbe kerülhet, és ezzel egyre többet foglalkozik mostanában.

„Semmiben sem vagyok bűnös, de ettől még rám süthetik ezt.  De ha börtönbe akarnak küldeni, azzal együtt kell élnem.”

„Azt hiszem, ez az amit nagyon nem szeretnék, de alakulhatnak így is a dolgok.”

A 82 éves brit üzletember ennek ellenére a tőle megszokott lendülettel folytatja tovább a munkát, nem gondol visszavonulásra,  és úgy véli, ez a szakadatlan és nagy iramú munkatempó haláláig tarthat. A fehér lovag motivációja már régen nem a pénz, hiszen jelenlegi, látható vagyonát nagyjából 3 milliárd fontra becsülik, ezzel nem csupán Európa, de a világ leggazdagabb emberei között tartják számon.

A korával kapcsolatban igen tárgyilagosan, sőt ridegen fogalmaz, amikor előre tekint.

"Tudom, hogy meghalok egyszer, és ez már nincs is túl messze,  de ez egyáltalán nem rémiszt meg. Csak abban bízom, hogy egy infarktus visz majd el. A legjobb lenne, ha az íróasztalom mellett történne – nyilatkozta a Formula-1 82 éves vezére.

000 facebook_banner.jpg

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Arctica sportnapszemüveg

Szólj hozzá

forma1 motorsport autosport megvesztegetés bernie ecclestone formula-1 f1 botrány gribkowsky ügy