2013. júl 02.

F1 Kimi Räikkönen és a Red Bull - Különvélemények

írta: FormaNet
F1 Kimi Räikkönen és a Red Bull - Különvélemények

Két Formula-1-es világbajnok legenda alapvetően nem ért egyet abban a kérdésben, hogy helyes döntés lenne-e Kimi Räikkönen számára a Red Bull Racing csapatához igazolni. Míg Sir Jackie Stewart úgy gondolja, hogy hibás lépés lenne ha a finn bajnokSebastian Vettel mellé szegődne, addig Niki Lauda szerint ha ezt Kimi nem teszi meg, akkor gyáva.

kimi raikkonen - silverstone.jpg

Mark Webber csütörtöki bejelentését követően a silverstone-i paddoc egyik fő témáját azok a pletykák szolgáltatták, hogy Kimi Räikkönen vajon él-e a megüresedett hely lehetőségével, és új kihívások elé néz 2014-től, avagy év végén lejáró szerződését meghosszabbítja jelenlegi csapatával. 

A Red Bull Racing vezetősége nem tagadja, hogy a finn bajnok is rajta van a listájukon, és Kimi is elismerte, hogy a Lotus és a címvédő alakulat között fog választani. A 33 esztendős pilóta azt is elmondta, bármelyik csapatra is esik a választása, a döntés mindenképpen nagyon nehéz lesz.

A Lotus szaktanácsadójaként tevékenykedő háromszoros világbajnok, Sir Jackie Stewart úgy gondolja, hogy hiba lenne Sebastian Vettel mellé szerződni.

„Én biztosan nem akarnék egy garázsban lenni egy olyan top versenyzővel, ahol sok éve köré építenek mindent”- figyelmeztetett a skót legenda.  

000 facebook_banner.jpg

Ebben a kérdésben nem osztja Stewart véleményét az általában nyers modoráról híres háromszoros világbajnok, Niki Lauda, aki pedig úgy véli, Kiminek a Red Bull csapatban a helye.

„Ha Kimi nem megy a Red Bullhoz, akkor gyáva” – nyilatkozta Lauda a német Bildnek.

„Persze, meglehet, hogy így nem csak néhány munkanapja lenne, ami azt jelentené, hogy kevesebb napja maradna az ivásra” – élcelődött az osztrák. 

 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Arctica sportnapszemüveg

Szólj hozzá

forma-1 kimi raikkonen red bull autosport formula-1