2013. júl 12.

F1 Räikkönen is tesztel jövő héten Silverstone-ban

írta: FormaNet
F1 Räikkönen is tesztel jövő héten Silverstone-ban

A Lotus F1 Team megerősítette, hogy finn versenyzőjük, Kimi Räikkönen is ott lesz Silverstone-ban, hogy a fiatal pilóták mellett segítse csapatát az új Pirellik tesztelésében, melyek élesben a Magyar Nagydíjon debütálnak.

Kimi döntésére vár a Lotus.jpg

 

Egy-két top pilóta, pontosabban Fernando Alonso és Jenson Button ugyan nem látja túl sok értelmét annak, hogy jövőhéten a gumiteszttel kibővített fiatal pilóták tesztjére elutazzon csapatával, mivel az állandó versenyzők semmiféle fejlesztési csomagot nem próbálhatnak ki, mindössze a Pirelli új abroncsaival körözhetnek Silverstone-ban. Mind Alonso, mind pedig Button bevallotta, hogy ha teheti, akkor inkább kihagyja ezt a "lehetőséget", bár a spanyol hozzátette, hogy ha a Ferrari azt akarja, akkor természetesen vezetni fog. Egyelőre sem a McLaren, sem a Ferrari nem erősítette meg, hogy számít-e nem túl lelkes versenyzőire, az viszont már egészen biztos, hogy a 2007-es világbajnok ott lesz a mezőnyben. 

A jövő hét szerdától péntekig tartó silverstone-i háromnapos tesztprogram keretén belül a Lotus F1 Teamnél szerdán Nicolas Prost, csütörtökön Davide Valsecchi, pénteken pedig Kimi Räikkönen gurul majd pályára az E21-gyel. A finn bajnok természetesen csak az új Pirelli gumikat teszteli. A csapat pályamérnöke, Alan Permane szerint a háromnapos teszt kulcsfontosságú lesz a szezon második felére való felkészülésben.

000 facebook_banner.jpg

„Ez egy érdekes teszt lesz, és van egy csomó tervünk a három nap alatt. Természetesen azt szeretnénk, hogy mindhárom pilótánk maximális időt tudjon a pályán tölteni, illetve a legújabb frissítéseket is ki szeretnénk próbálni. A harmadik nap célja az lesz, hogy segítsen megérteni a Pirelli legújabb változtatásait ugyanazon a helyszínen, ahol a legtöbb probléma felmerült idén. Ezért Kimi is lehetőséget kap, hogy más versenyzőkkel együtt tesztelje ezeket az abroncsokat. Ez neki és Romainnak is segítség lesz, mielőtt elindulunk a következő állomásra.”

A Lotus mellett eddig két csapat hozta nyilvánosságra terveit: A Marussia a GP3 éllovasának, Tio Ellinasnak ad lehetőséget az első napon, míg az utolsó két nap a tartalékpilótáé, a venezuelai Rodlfo Gonzalezé lesz. A Toro Rosso egyelőre csak annyit árult el, hogy a Pirelli tesztnapon mindkét jelenlegi versenyzője, Daniel Ricciardo és Jean-Eric Vergne is autóba ülhet. 

FormaNet, Varga Viktória

001_fórum logo.png

Arctica sportnapszemüveg

Szólj hozzá

lotus forma-1 kimi raikkonen silverstone formula-1 fiatal pilóták tesztje